"Atatürk'ün torunu olmaktan gurur duyuyorum"

Anıtkabir Komutanlığı, çocukların Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı mektupları internet sitesinde yayınladı.

"Atatürk'ün torunu olmaktan gurur duyuyorum"

Çocukların, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için yazdıkları mektuplar Anıtkabir Komutanlığı internet sitesinde yayınlandı. Cumhuriyetin ilan edilmesiyle elde edilen haklar için Atatürk’e teşekkür eden miniklerin satırları duygulandırdı. Bir çocuk, Atatürk’ün torunu olmaktan gurur duyduğunu belirtirken, bir başka çocuk Atatürk’e “Merak etmeyin, biz sizi üzmeyeceğiz” dedi.

"ULUSUMLA GURUR DUYUYORUM"

Sitenin "Ziyaretçi mektupları" bölümünde özellikle 9-10 yaşındaki çocukların yazdığı mektuplar dikkat çekti. Minikler, mektuplarında Atatürk’e olan sevgilerini, Cumhuriyet ile kazandığımız hakları kaleme almıştı. 13 yaşındaki Berkay Kalem’in mektubu şöyle: “Sevgili Atam, 7 yaşımdan beri seni fotoğraflardan çok iyi tanımama rağmen 13 yaşımda huzuruna gelmem benim için üzücü. Her niyet ettiğimde mutlaka bir engel çıktı. Olsun şimdi sana geliyorum ya. Bağrından böyle büyük bir dünya lideri çıkardığı için ulusumla gurur duyuyorum. Kendini hiçe sayarak özgür, bağımsız bir millet için hayatını adamış sevgili Atatürk’ün torunu olmaktan gurur duyuyorum. Sen rahat uyu Atam. ‘En büyük eserim’ dediğin Cumhuriyet ‘Bize emanet’ demeye geldim. Birinci vazifemi hiç unutmayacağımı söylemeye geldim.”

"SİZE MİNNETTARIM"

ODTÜ Ülkem Koleji’nden Nazif Emre Yavaş, “Sevgili büyük önder Mustafa Kemal Atatürk” diyerek başladığı mektubunu şu satırlarla sürdürüyor: “Matematik hakkında yaptığınız çalışmalara hayranım. Bu çalışmalardan Matematik ve Geometriye ne kadar büyük önem verdiğinizi anlıyorum. Sizin sayenizde birçok Matematik terimini daha iyi ve daha kolay öğreniyoruz. Türk milleti için yaptığınız birçok yeniliğin yanında Matematik alanında da yaptığınız çalışmalar ile Türk milletinin bilimsel alanda gelişmesine katkıda bulunup ülkemizi dünya ile yarışır bir düzeye getirdiniz. Türk milleti adına size minnettarım.”

"VATANA FAYDALI OLACAĞIZ"

Bahçelievler İlkokulu’ndan okuyan 4. sınıf öğrencisi Eda Deniz Kul ise mektubunda, “Sevgili Atam” diyor, “Şu anda hayatta olmanızı çok isterdim. İyi ki sizin gibi bir liderimiz olmuş. Türkiye’yi kurtardınız. Atam siz bu milleti ve biz çocukları çok sevindirdiniz. Merak etmeyin biz sizi üzmeyeceğiz. Elimizden gelenin fazlasını yaparak bu vatana faydalı bireyler olup size layık olmaya çalışacağız. Türkiye’yi koruyacağız ve daha modern bir ülke olması için çalışacağız.”

"EMANETİN EMİN ELLERDE"

Bahçelievler İlkokulu’ndan yine 4. sınıf öğrencisi Zehra Yaprak Özdemir, “Sevgili Atam; bu mektubu okumanı çok isterdim” diye başlıyor mektubuna, şöyle sürdürüyor: “Öncelikle sana Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğun için teşekkür ederim. Ve kızlara okuma hakkı verdiğin için sana minnettarım. Keşke benim de okuluma gelip, başımı sıcak ellerinle okşasaydın. Bize özgürce yaşama hakkı verdiğin, insan olduğumuzu hatırlattığın için sonsuz teşekkürler. Emanetin emin ellerde. Gözün arkada kalmasın.”

"KAHRAMANSIN"

Bahçelievler İlkokulu’ndan Melis Dinçer, özlemle yazıyor: “Sevgili Atatürk; sen çok cesur bir kahramansın. Sen gerçek bir kahramansın. Ülkemizi düşmanlarda kurtarıp, bayrağımızı özgürce dalgalandıran kişisin. Senin sayende ülkemizde mutlu ve özgür bir şekilde yaşıyoruz. En çok sevdiğim özelliklerinden birisi de çocukları çok sevmen, onlara çok önem vermen. Bir de bize bayram hediye ettin. Keşke seni görebilseydim.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler