Bodrum katında çalışarak altın madalya kazandı

Bedensel engelli sporcu Yiğit Caner Aydın, evinin bodrum katında antrenman yapıp Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Bodrum katında çalışarak altın madalya kazandı

Çin'in Başkenti Pekin'de gerçekleştirilen Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda rekor kırarak altın madalya kazanan Milli okçu Yiğit Caner Aydın, yeni hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

Aydın, Evinin bodrum katında özel bir alan oluşturduğunu ve imkansızlıkları kabul etmeden her yerde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

2013 yılında arkadaşını ziyarete gittiği sırada başına gelen talihsiz bir olay sonrası omuriliğinde kırık meydana geldiğini ifade eden Yiğit Caner Aydın, "Başıma devrilen stant sonucu göğüs altım ve ellerim etkilendi. 6 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdim. Doktorlar %20 bir yaşam şansı verdi. Bu mücadeleden sonra 8 ay hastanede kaldım. 2,5 yıl fizik tedavi süreci geçirdim. Doktorlar tekerlekli sandalyeye bile oturmamın mucize olacağını söylüyorlardı. Ben bunu başardım ve spora da yansıttım" dedi. (DHA)

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler