Dev anket şirketleri açıkladı: 'HAYIR' önde!

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi anket şirketlerini son durumu açıkladı

Dev anket şirketleri açıkladı: 'HAYIR' önde!

Araştırma şirketi SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı, 16 Nisan’daki referanduma 1 hafta kala kararsızların da kararını netleştirdiğini ve ‘Hayır’ın yüzde 52 ile önde olduğunu söyledi.

Araştırma şirketi SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı, 16 Nisan’da düzenlenecek ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin son anket sonuçlarını ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aydınlık gazetesinden Tevfik Kadan’a konuşan Bayrakçı, referanduma 1 hafta kala kararsızların da kararını netleştirdiğini ve ‘Hayır’ın yüzde 51-52 ile önde olduğunu söyledi.

Avrasya Kamuoyu Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz'ın kendisine yolladığı son anket çalışmasıyla ilgili mesajı Halk Arenası programında okuyan gazeteci Uğur Dündar, referandumda kesinlikle 'Hayır' çıkacağını söyledi. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Dündar'ın okuduğu mesaj şöyle:

"Referanduma yönelik son anket çalışmamız tamamlanmış olacak. AKAM olarak ‘Evet' çıkması halinde şirketimizi kapatacağımızı taahhüt ettik. İlk gelen veriler önceki anketlerimizi doğruluyor. Bu referandumdan kesinlikle açık ara farkla ‘Hayır' çıkacak. Referanduma katılım artarsa bu fark tarihi bir sonuca dönüşür."

Ayrıca Themis Araştırma Şirketinin son anket sonucu da "hayır" oylarının önde olduğunu gösteriyor. 

Themis Araştırma A.Ş. ortağı Koray Yücel’in duyurduğuna göre şirket tarafından 8-12 Nisan tarihleri arasında yapılan anketin sonuçları şu şekilde:

TÜRKİYE GENELİ
Themis’in anketine göre; Türkiye genelindeki sonuçlar (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) şu şekilde:

EVET:  % 46,1
HAYIR: % 53,9

İSTANBUL’DA FARK DAHA FAZLA!
Anketin İstanbul sonuçlarına göre rakamlar şu şekilde sıralanıyor;

EVET:  %36,7
HAYIR: %48,5
Kararsızlar: %12,1
Kullanmayacaklar:  %2,7

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra:
EVET: %43,1
HAYIR:% 56,9

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler