Devlet 4 Yıl Okuttu, FETÖ'cü Hepsini Tasfiye Etti!

Askeri liselerden Hava Harp Okulu’na 2009’da 285 öğrenci geldi. FETÖ, iki ay içinde 200’e yakınını biçti!

Devlet 4 Yıl Okuttu, FETÖ'cü Hepsini Tasfiye Etti!

Batuhan Ayırtman, 2010 yılında GATA’dan verdikleri sahte çürük raporuyla Hava Harp Okulu’ndan atıldığında henüz 20 yaşındaydı. Hava Kuvvetleri adına okuduğu Heybeliada Askeri Lisesi’ndeki 4 yıllık eğitimini tamamlamış ve pilot olma hayaliyle 2009 Temmuzunda Yeşilyurt’taki birliğine katılmıştı. 4 askeri liseden gelen toplam 285 öğrenci, Öğrenci Seçme Uçuşları denilen 3 haftalık bir eğitime tabi tutulacaklardı. 4 yıl boyunca askeri öğrenci olarak eğitim almış bu kişiler, içlerinden yalnızca 20 kişinin Hava Harp Okulu’ndan mezun olabileceğini, henüz o tarihte bilmiyorlardı.

 

ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞLARI(ÖSU)

 

3 haftalık eğitim süreci daha kapıdan girer girmez başladı. 5 Temmuz 2009 günü birliğine teslim olmaya gidenler, henüz sivil kıyafetleriyle yerlerde sürünmeye başladılar. “İstikametiniz gü- neş, bak” talimatıyla saatlerce güneşi izleyip, daha 2. günün sonunda kep gölgesinin alınlarında bıraktığı izle damgalandılar. Şınav çekerken ağzına 5 tane sigara tıkılan mı ararsınız, ağır ceza talimleriyle bayıltılanlar mı? Kızgın asfaltta süründüğü için yanık izleri oluşanlardan, dipçik darbesiyle çenesi kırılana kadar... O günleri yaşayanların anlattıkları daha pek çok hikaye var. Tabi o tarihte yaşananları kısmen anlayışla karşılamışlardı. Herkes pilot olmak için gelmişti ve her türlü zorluğa razıydı. Pilotların çelik bir iradeye ihtiyacı olduğunu, daha ilk sortilerinde anlamışlardı. 4 yıllık askeri lise eğitimleri de pek hafife alınır cinsten değildi. Hiçbiri el bebek gül bebek büyümemiş; ceza talimine, baskıya hatta dayağa kadar hepsi aşinaydı. Bu çocukların fiziksel baskıyla atılamayacağı anlaşılınca, psikolojik baskı başladı. En dayanılmazı da buydu. Sohbet etmek için yanyana duran çocuklar, “denizci” olmakla suçlanıyordu. Bu iftira, maksadı görünür kılmaya yetiyordu. Neden mi denizci? Anlatalım.

 

“SEN DENİZCİ MİSİN?”

 

Aynı tarihte Deniz Harp Okulu’nda yaşananlar tüm orduda konuşuluyordu. 2008 yılında 1. sınıfta okuyan iki öğrenci, eşcinsel ilişkiye girdikleri için okuldan atılmışlardı. Daha da kötüsü, bunların giderken “üçüncüyü arkamızda bırakıyoruz” dediği söylentisi yayılmıştı. Böylece Cemaat aradığı hikayeyi buldu, olayı hemen gazetelerinin manşetlerine taşıdı. Dönemin Vakit gazetesi, “Deniz’de ‘gay tayfa’ rezaleti” başlığıyla haberi vermiş ve tüm öğrencileri hedef almıştı. İlker Başbuğ’un asimetrik psikolojik harekat dediği, tam da bu değil miydi? Orduyu itibarsızlaştırmak adına, ne buldularsa vurdular. Bu tarihten sonra Deniz Harp Okulu’nda “üçüncü” avı başladı. Okula gönderilen imzasız mektuplarla, isimsiz cd’lerle pek çok öğrenci üzerine iftiralar atıldı. Soruşturmalar başladı, savunmalar havada uçuştu. Bir yere varılamayınca da bu çocukların disiplin puanları bitirilerek, okuldan atılmaları sağlandı. Hava Harp Okulu’nda “sen denizci misin” sorusu da bu yüzden soruluyordu. Okuldan atmak için türlü yöntemlere başvuruluyordu.

 

GATA’DAN SAHTE RAPOR

 

3 haftalık ÖSU ve ardından üç haftalık intibak eğitimi sonunda 200’e yakın askeri lise çıkışlı öğrenci FETÖ eliyle Hava Harp Okulu’ndan tasfiye edildi. Batuhan direnenlerden oldu. Tabi kursu bitirmekle iş bitmedi. Bir sabah eline sağlık karnesi verildi, ortada bir şey yokken psikiyatriye görünmesi için hastaneye gönderildi. Buradan da doğruca GATA’ya sevkedildi. Batuhan’ı GATA Psikiyatri bölümünde kapsamlı(!) bir teste tabi tuttular. Takip edildiğini düşünüyor musun sorusuna 1’den 5’e kadar numara vermesini istediler. 1 dediği için durumu vahim görüp, 3 ay hava değişimine gönderdiler. 3. ayın sonunda okuluna döndü, emir ve görüş- lerinize hazırım komutanım dedi. Komutanı onu tekrar GATA’ya gönderdi, bu sefer soru dahi sormadan hava değişimini 2 ay daha uzattılar. İznin sonunda da eline “asker olamaz” ibareli çürük raporunu tutuşturdular. Gerek- çesinde “kronik nitelik kazanmış anksiyete bazukluğu” yazıyordu. Yani bu fazla endişeli diyip okuldan attılar.

 

ASKERİ LİSE KAYNAKLILARI BİÇTİLER

 

2009 yılında Hava Harp Okulu yemin töreninde 304 harbiyeli bayrağa el bastı. Bunların 200’den fazlası sivil lise kaynaklıydı. Sivil liselerden sınavla gelenler, 3 haftalık ÖSU eğitimine katılmayıp, askeri lise kaynaklılardan ayrı olarak 1 haftalık eğitime tabi tutulmuşlardı. Anlatı- lanlara göre bu eğitim oldukça yumuşaktı. Okul yönetimi, askeri liselerde eğitim gören öğrencilere itibar etmedi, 4 yılın sonunda da bunların sayısını 20’ye kadar indirdi. 2013 yılındaki mezun olan 208 teğmenden sadece 20’si askeri lise girişliydi. Peki bütün işin başındaki Öğrenci Alay Komutanı kimdi dersiniz? Sonradan Hava Harp Okulu Komutanlığı’na atanan, darbeci tümgeneral, Fethi Alpay.

 

Tevfik Kadan (Aydınlık)

Tarih:
Diğer Haberler