Eğitim-İş'ten "Atatürk'ü Anlatmaya Devam Edeceğiz" paneli

TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan, Eğitim-İş'in düzenlediği “Atatürk’ü Anlatmaya Devam Edeceğiz” isimli panele konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim-İş'ten "Atatürk'ü Anlatmaya Devam Edeceğiz" paneli

Eğitim-İş İstanbul Şubeleri’nin düzenlediği “Atatürk’ü Anlatmaya Devam Edeceğiz” isimli panel 15 Ekim Pazar günü saat 13.30’da Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Kültür Merkezi’nde başladı. 

Yöneticiliğini Eğitim-İş İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak’ın yaptığı panele Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İstanbul İl Başkanı Okan Özkan, TÜMÖD İstanbul Başkanı Prof. Dr. Kürşat Yıldız, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Nazan Moroğlu ve İlahiyatçı Yazar Cemil Yıldız katıldı.

Eğitim İş İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak: “Türkiye’nin aydın birikimiyle, hukukçularıyla birlikte olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızı ikinci sınıfa itmeye yönelik karşı devrim sürecini görmekteyiz. Bu sürece karşılık bir mücadele sürüyor. Mücadele anlamında yan yana durmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin eğitimcileri hukukçuları sanatçılarıyla birlikte aydınlanma kapılarını yeniden aralayacağız.” sözleriyle paneli açtı.

“KENDİ GELENEĞİMİZİ ZİYA GÖKALP’LERE DAYANDIRIYORUZ.”

Daha sonra söz alan TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan: “Gençliğin belli başlı sıkıntıları var geleceksizlik gibi; ama bunların hiçbiri dış politikalarda Amerika'dan medet umacak kadar değil. Burada gençlik her daim ateşlidir heyecanlıdır. Gençliğin her daim değiştirme inancı kuvvetlidir. Kendisini bu mücadeleye adayan herkes gençtir. Genç Türkler hareketine baktığımız zaman Ziya Gökalplere, Namık Kemallere Genç Türkler diyoruz. AB temsilcilerinden Karen Fogg, Türk Gençliğini milli tarihinden koparmak gerekir demişti. Ama şu an Türk gençliği asla o konumda değil. Biz şu an milli değerlerimize sarılarak mücadele ediyoruz. Kendi geleneğimizi ve kökümüzü Ziya Gökalplere dayandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu süreç içerisinde biz de hep şunu gördük: daha çok FETÖ'ye hitap edecek bir müfredat ile karşı karşıyayız. Bu müfredatla milli olmayan gayri milli gençlik yaratılmak istendiğini görüyoruz.” İfadelerini kullanan Özkan, “Ulus devlet bugün Türkiye, Suriye, Mısır, Irak, İran’dır. Emperyalizm ulus devletlere karşı bir hareket içinde. Kemalist Devrimin verdiği mücadelenin de buna karşı bir mücadele olduğunu görüyoruz. Laiklik milletleri millet yapan unsurlardan bir tanesidir. Bu alanda mücadele etmemiz önemlidir. Mücadele mevzimizi Atatürksüz ve gayrimilli eğitimin olduğunu anlatarak belirlememiz gerekiyor.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmacılardan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu: “Müfredat, her öğrencinin her ailenin büyük sorunu haline geldi. Bu eğitim sistemindeki sınav sistemi o kadar sık değişiyor ki her gelen bakan yeni bir sistem deniyor. Bu defa yaşadığımız sistemde tamamen laiklikten ve bilimsellikten geriye gidiş görüyoruz.” sözlerini kaydetti.

Katılımcıların konuşmalarını tamamlaması ile etkinlik sona erdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler