Emperyalistlere Gözdağı: İkinci Gemi Akdeniz'e İndi

Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi Yavuz, Akdeniz'e uğurlandı. Yavuz kısa zaman içerisinde Doğu Akdeniz'de Karpaz 1 kuyusu için göreve başlayacak

Emperyalistlere Gözdağı: İkinci Gemi Akdeniz'e İndi

Doğu Akdeniz’de Fatih sondaj gemisi petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine devam ederken Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir limanda bir süredir demirleyen Yavuz sondaj gemisi bugün petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına başlamak için yola çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ikinci sondaj gemisi Yavuz'un Doğu Akdeniz'e gönderiliş töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceğini söyledi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in konuşmasından vurgular şu şekilde:

"Gün gelecek Akdeniz'de, gün gelecek Karadeniz'de. Galata Kulesi'nden 36 metre daha uzun sondaj gemimiz. Dinamik pozisyonlama ile 6 metrelik dalgalarda bile devam ediyor. Hem asıl hem de yardımcı işlerin yapılabildiği operasyonlara imkan tanıyor. Tüm çalışmalarımızı uluslararası kurallara göre olacak. Sondaj esnasında çevreye ve canlılara zarar vermeyen çevre dostu bir işlem ortaya koyacağız. Atık bertaraf sistemini gemimize ekleyerek operasyonlarımızı daha çevreci hale getirmiş olduk.

Fatih gemimizden edindiğimiz uluslararası iş becerisine sahip mühendislerimiz ile Yavuz denizlere açılmaya hazır. Yavuz, Akdeniz'in derinliklerini kazdıkça ülkemiz ve bölgemiz daha da güçlenecek. Yavuz, Akdeniz'de istikrar, barış sağlayacak."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler