Ercüment Ovalı ödülünü Eren'e adadı

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ABD’de plastik cerrahi dalında kazandığı ödülü, Trabzon Maçka'da PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül'e adadı.

Ercüment Ovalı ödülünü Eren'e adadı

PROF. DR.Ercüment Ovalı, kan ve kök hücrelerden ürettiği “Dermoplastik” çalışmasıyla ABD’de Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında Deneysel Araştırma ödülünü kazandı. Yüzlerce çalışma arasında açık arayla birinci olan Prof. Ovalı, 8 Ekim’de Orlando’da alacağı ödülü, PKK kurşunlarıyla şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’e adayacağını açıkladı. Yerel Haber61.net haber sitesinden Selay Saykal’a konuşan Prof. Ovalı, “Orlando’da ödülü alırken herkes Atatürk bakışlı çocuk için, Eren için ödülü kaldırdığımı bilecek. Ödülümü Atatürk bakışlı Eren’e adıyorum” dedi.

KTÜ’DE YETİŞTİ

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, halen Acıbadem Üniversitesi’nde Kök Hücre Naki Bölümü öğretim üyesi ve Acıbadem Üniversitesi Labcell Laboratuvarları Direktörü olarak çalışıyor. Trabzon’un tek, Türkiye’nin ilk kök hücre üretim merkezinde devrim niteliğinde çalışmalara

imza atan, tedavisi olmayan kanser gibi birçok hastalığa umut olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, son araştırmasıyla dünya çapında ses getirdi. Ovalı, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, “Bu ürünün ilk adımı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji laboratuvarında atıldı ve son halini Acıbadem’de verdik. Onun için sizin aracılığınızla KTÜ Tıp Fakültesi Hematoloji bölümündeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"EREN İÇİN NE YAPABİLİRİM" DEDİM

Prof. Dr. Ercüment Ovalı şunları söyledi: “Eren Bülbül, Facebook hesabından yaptığı iki ay önceki paylaşımında, ‘Biri de çıkıp demiyor ki, Eren iyi ki varsın’ diye bir paylaşımda bulunmuştu. Eren Bülbül şehit olunca ve bu paylaşımını okuyunca ‘Eren için ne yapabilirim’ diye düşünürken, 14 Ağustos’ta ödülü kazandığım tebliğ edildi ve hiç düşünmeden bu ödülü Eren Bülbül için alacağıma karar verdim. Ben kendi adıma 8 Ekim tarihinde Orlando’da bu kalıcı ödülü Eren’in adına alacağım ve ödülü aldığımda ‘İyi ki varsın Eren Bülbül’ diyeceğim.”

ERGENEKON MAĞDURU BİLİM İNSANI

PROF. DR. Ercüment Ovalı, 6 Temmuz 2008’de Ergenekon tertibinde gözaltına alındı ve 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Halen bilimsel çalışmalarını Acıbadem Üniversitesi’nde yürütüyor.

Prof. Dr. Ovalı, Hücre Laboratuvarı olarak GMP ruhsatını aldırmış tek kişi. İlk olarak 1998-2007 arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kemik İliği Nakli Merkezi sorumluluğunu yürüttü. 2003 yılından sonra KTÜ adına ülkemizin ilk GMP laboratuvarının kuruluşunda Proje Koordinatörü olarak faaliyet gösterdi. 2007 yılından sonra da bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip, ilk ve tek hücre tedavi ürünleri üretim tesislerinde 2009 yılına kadar Mesul Müdür olarak çalıştı. Ülkemizin kendine ait bir ürünle ilgili olarak yapılmış olan ve kanser aşıları ile ilgili ilk faz I/II çalışmasını 2007 yılında yayınladı ve şimdi de yine kendi geliştirdiği, Multible Myelomada MAGE-1, MAGE-3, NYESO-1 antijenleri ile yüklü otolog dendritik hücre aşılması Faz I/II projesinde çalışmakta.

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler