Ergenekon Kumpası Hakim ve Savcıları Alçaklığa Devam Ediyor Hâlâ!

Ergenekon tertibinin FETÖ'cü hakim ve savcıları, mahkemenin "böyle bir karar yok" demesine rağmen hala verdikleri kararın geçerli olduğunu savunuyor.

Ergenekon Kumpası Hakim ve Savcıları Alçaklığa Devam Ediyor Hâlâ!

Aydınlık'ın haberine göre FETÖ’cülerin yalana sarıldığını söyleyen Oktay Yıldırım, yeniden yargılama yapan mahkemenin bir an önce beraat kararı açıklaması ve bu ayıba bir son vermesi gerektiğini söyledi.

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Ergenekon davasına bakan eski hakim ve savcıların yargılandığı davayla ilgili konuştu. Yıldırım, sanıkların Ergenekon davasında olmayan delilleri kullanarak yargılama yaptıklarını bildirerek, “Şimdi de olmayan bir karara sığınarak savunma yapıyorlar” dedi.

Ergenekon davasına bakan eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal ve eski savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Mehmet Murat Dalkuş’un yargılanması, ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde sürüyor. Bugün Bölge Adliye Mahkemesi’nde devam edecek olan davada sanıklardan Hüsnü Çalmuk’un savunmasını tamamlaması bekleniyor. Yaklaşık bir haftadır savunma yapan Çalmuk, savunmasını Ergenekon davasında verilen ilk kararın gerekçesinde yer alan tespitlere dayandırıyor. Mahkeme başkanının, Ergenekon davasında verilen kararın Yargıtay tarafından bozulduğunu belirtmesine rağmen Çalmuk duruşmalarda bu hususları tekrar etmeye devam etmişti.

"YARGILAMAYI UZATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Davanın müştekileri arasında yer alan emekli Astsubay Oktay Yıldırım ise Aydınlık’a yaptığı açıklamada, şu an yargılanan Ergenekon davası eski hakim ve savcılarının işledikleri suçlara karşı verilecek gerçek bir cevapları olmadığı için kumpas yalanlarına sarıldıklarını belirtti. Bu kişilerin, olmayan delilleri kullanarak yargılama yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Şimdi de olmayan bir karara sığınarak savunma yapıyorlar. O olmayan karar, Ergenekon kararıdır. Mahkeme başkanı, ‘Hukuk dünyasında böyle bir karar yok’ dedi. Ama sanıkların söyleyecek sözleri olmadığı ve yargılamayı uzatmaya çalıştıkları için ısrarla onun üzerinde tepinip duruyorlar” ifadelerini kullandı.

"VERECEK CEVAPLARI YOK"

33 Mehmetçiğin katili Şemdin Sakık’ın Türk mahkemesinde tanık olarak dinlendiğini, Mahkeme Başkanının da bunu dile getirdiğini hatırlatan Yıldırım, “Sanıkların buna verecek cevapları yok. Onlar Türk ordusuna kumpas kurdular. Söyleyecek hiçbir şeyleri olamaz. Mahkeme salonunda huzursuzluk çıkarıyorlar, jandarma ile tartışıyorlar. Bunlara rağmen her türlü haklarını kullanarak savunmalarını yapıyorlar” diye konuştu.

"SÜREN DAVAYI BAHANE EDİYORLAR"

Ergenekon kumpasını kuran hakim ve savcılar yargılanırken onların kurduğu kumpas davalarının da bitmesi gerektiğini bildiren Yıldırım, “Çünkü ilk Ergenekon kararını veren ve şu an yargılanan sanıklar, bunu da bahane ediyorlar. 16 Mayıs’ta karar verecek olan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, artık bütün sanıkları beraat ettirerek bu ayıba bir son vermelidir. 15 Temmuz’a ve bu kumpasçılara verilecek en güzel cevap budur” değerlendirmesinde bulundu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler