Evet cephesinde "eyalet" telaşı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarının eyalet açıklamalarının ardından Devlet Bahçeli'den gelen karşı çıkış, evet cephesinde telaş yarattı.

Evet cephesinde "eyalet" telaşı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarının eyalet açıklamalarının ardından Devlet Bahçeli'den gelen karşı çıkış, evet cephesinde telaş yarattı.

Devlet Bahçeli dün katıldığı televizyon programında, "Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın dolaşmadığı yer kalmadı. Şimdi bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Bunlar ya Ak Parti'nin hedefini sabote ediyorlar ya da bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 'eyalet de gelecek' diyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyorsa Ülkücüler'in kalan 2 günde kararı ne olabilir? Ben Cumhurbaşkanı'na şikayetimi iletmedim. Böyle danışman olmaz. Benim danışmanım olsa o saatte görevden alırım." ifadeleriyle gündeme oturmuştu.

Bahçeli'nin açıklamasının ardından evet cephesi telaşa girerek durumu kendilerince toparlamaya çalışsalar da halk oylamasına 2 gün kala cephe içerisinde büyük çatlaklar oluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamasına vakit kaybetmeden cevap vererek danışmanının açıklamasının çarpıtıldığını ifade etti. Erdoğan'ın ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise, "Eğer bu anayasanın herhangi bir yerinde, eyalet varsa eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa hem parti genel başkanlığını hem de başbakanlık görevini anında bırakacağım" dedi.

Sabah gazetesi ise bugün attığı manşetle, düştükleri telaşlı durumu göstermiş oldu. "Evet ile faiz iner TL kanatlanır" manşetiyle verilen haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına yer verildi.

Bahçeli'nin açıklamasının ardından sosyal medyada gelen tepkiler oluşan çatlağın en önemli göstergesi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarının eyalet çıkışları, 16 Nisan'da özellikle ülkücülerin büyük bir bölümünün "Hayır" oyu vereceği yönünde izlenim oluşturdu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler