FETÖ Mağduru 500 Pilot Göreve Çağırıldı

Darbe girişimine karışan 241 savaş pilotunun ihraç edilmesinin ardından devlet açığı kapatmak için düğmeye bastı.

FETÖ Mağduru 500 Pilot Göreve Çağırıldı

FETÖ, darbe girişiminde ana rollerden birini oynayan Türk Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanmasının önünü açmak için normal pilotları sağlık raporları ile uçamaz hale getirmişti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'cü olmayan pilotları devre dışı bırakmak için sağlık raporlarını belli merkezlerden yönettiklerine hatırlatarak, “Türk Hava Kuvvetlerine tamamen kendi adamlarını almışlar... Şimdi onlara geri dönüş imkanı veriyoruz, ama bu sefer sağlık kontrolünü Sağlık Bakanlığımızın doktorlarının olacağı bir heyet yapacak” dedi.

 

TSK’yı ele geçirmek için her türlü yöntemi hayata geçiren FETÖ, Hava Kuvvetlerindeki yapılanmasını da normal pilotları devre dışı bırakarak gerçekleştirmişti.

Türkiye gazetesinin haberine göre, F tipinin hava hastanelerindeki doktorları, sağlıklı savaş pilotlarına “kalp” rahatsızlığı teşhisi koyduğu ortaya çıkmıştı. Yıllık muayenelerden geçirilmeyen 500’ü aşkın pilot bu gerekçeyle sistem dışına itilmişti. FETÖ'nün Eskişehir, Etimesgut ve İzmir Hava Hastanelerinde çok etkin olduğu öğrenilirken, pilotlara verilen “uçamaz” raporlarının büyük çoğunluğunun ise Etimesgut Hava Hastanesi’nin doktor imamı M.A. ve Eskişehir Hava Hastanesi’nin doktor imamı Ş.B. tarafından verildiği belirtilmişti.

 

Uçamaz raporlarıyla son 5-6 yılda sistem dışına itilen pilot sayısı ise 500’ü aştı. Bu boşalan kadroların çoğu da terör örgütü unsurlarıyla dolduruldu. Hava Hastanesi’nde uçamaz raporu verilen pilotların yüzde 95’inin sivil hastanelerde sağlam çıktığı da belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

Tarih:
Diğer Haberler