FETÖ Mehmetçiğin Kuyusunu Kazmış

FETÖ'nün TSK'dan sorumlu mahrem imamlarının itiraflarında, askerlerimizin bilgilerinin terör örgütlerine sızdırıldığı ortaya çıktı.

FETÖ Mehmetçiğin Kuyusunu Kazmış

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınan örgüte mensup askeri şahıslardan sorumlu mahrem imamlardan M.C., Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve Körfez Hava Radar Komutanlığı birliklerinin güvenlik zafiyetlerini, birlikteki nöbetçi değişim ve miktarı, ne kadar bir nöbetçi bulunur gibi bilgileri toparlayıp örgüt içerisindeki bizden sorumlu ''müdüre'' verdiklerine dair itiraf içeren beyanlarda bulundu.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ortaklaşa hazırlanan örgütün askeri yapılanmasına ilişkin raporda dikkat çeken ifadeler ve örgüte dair önemli tespitler yer alıyor.

Raporda, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifadesi alınan örgüte mensup askeri şahıslardan sorumlu mahrem imamlardan M.C itiraflarında örgüte dair önemli bilgiler ulaşıldı.

Şüpheli M.C ifadesinde, örgüte nasıl katıldığını, bugüne kadar örgütün kendisinden neler istediğini hangi görevlerde bulunduğunu anlatarak örgütün tedbir gibi önemli kriterlerini nasıl uygulandığını ifadesinde detaylı olarak anlattı.

ARABA PLAKASINDAN ARKADAŞLARINA KADAR

İfadesinde örgütün sürekli askeri personellerde hakkında bilgi topladığını ve bu bilgileri örgüte mensup askerlerden aldığını söyleyen şüpheli mahrem imam M.C,, bir dönem sorumlu olduğu örgüte mensup asker şahsıların görev yaptığı Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve Körfez Hava Radar Komutanlığı birliklerinde çalışan herkes hakkında ayrıntılı malumat istediklerini belirterek, bu bilgileri alıp, kendilerinden sorumlu (...) kod isimli şahıstan temin edilen listelerde her bilgiyi atlamadan girdiklerini, ''ev adresi, telefon, araba markası, renk ve plaka, eşi ve çocukları hakkında bilgi, namaz kılar mı, cumaya gider mi, içki, sigara, pavyon-bar gibi gittiği yerler, yasak ilişki, nelere daha çok gider, kimlerle arası iyidir, bir gruba mensupsa, siyasi düşüncesi, e-mail adresine'' kadar herşeyin bu sisteme kaydedildiğini vurguladı.

PKK'YA DA BİLGİ SIZDIRMIŞLARDI

FETÖ'nün imamlarının geçmişte ki itiraflarında Mehmetçiğimizin PKK terör örgütü ile mücadelesinde FETÖ'nün, askerlerimizin operasyon bilgilerinin PKK'ya sızdırdığı da öğrenilmişti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler