FETÖ'nün "F" Kodlu 1 Dolarları

TSK’daki FETÖ’cü subaylara verilen 1 dolarlar akademisyenlerin odasında da bulundu.

FETÖ'nün "F" Kodlu 1 Dolarları

Soruşturma kapsamında 5 ilde aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı.

 

ABD destekli Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik darbe gi- rişimi soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 5 ilde yapı- lan operasyonlarda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Operasyonda örgüt mensupla- rına verilen ve örgüt mensuplarının konum ve birbirlerini ta- nımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi. Selçuk Üniversitesi’nde de 48’i profesör, 37’si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdür açığa alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ-PDY terör örgü- tüne yönelik yapılan çalışmalarda İstanbul Üniversitesi’nde örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen şüphelilere yö- nelik İstanbul merkezli Tekirdağ, Denizli, Kocaeli, Kırklareli’nde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında profesörle- rin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametleri ve İstanbul Üniversitesi’ndeki odalarında yapı- lan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, dijital mater- yalin yanı sıra örgüt lideri örgüt mensuplarının konum ve bir- birlerini tanımasını sağlayan 1 dolarlık 10 adet banknot ele geçirildi.

KONYA’DA 48 PROFESÖR

Selçuk Üniversitesi bünyesinde görev yapan 48’i profesör, 37’si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdür açığa alındı. Selçuk Üniversite- si Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptığı açıklamada, “Rektörlüğümüzce titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açı- ğa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatılır- ken, bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bün- yesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlı- lıkla sürdürülecektir” dedi. 

 

Aydınlık gazetesi

Tarih:
Diğer Haberler