Fırat Kalkanı'nda Esat Bilgilendirildi!

PYD yöneticilerinden Kobani, TSK’nın Fırat Kalkanı operasyonu öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bilgi verildiğini söyledi.

Fırat Kalkanı'nda Esat Bilgilendirildi!

PYD yöneticilerinden Kobani, TSK’nın Fırat Kalkanı operasyonu öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bilgi verildiğini söyledi. Kobani ‘Rejimin YPG merkezlerini vurmasıyla TSK’nın Suriye’ye girmesi birbirini tamamlayan gelişmeler’ dedi.

PYD’nin Örgüt Sorumlusu Zuhat Kobani, TSK’nın Cerablus operasyonunu Aydınlık’a değerlendirdi. Kobani, operasyonun Suriye yönetiminin bilgisi dahilinde yapıldığı belirterek, “Şam’ın operasyona karşı çıkan açıklamasına bakmayın, onlar göstermelik tepkilerdir. Türk istihbaratı ve Suriye istihbaratı arasında yapılan görüşmelerde Esad yönetimine bilgi verildi. Cerablus operasyonuna tek bir açıdan bakmak yanlış. Rejimin Haseke’de YPG merkezlerini vurmasıyla TSK’nın Suriye’ye girmesi birbirini
tamamlayan gelişmeler” dedi.

 

MÜNBİÇ OPERASYONUNA ABD İZİN VERMEZ

TSK’nın olası Münbiç operasyonuna ABD’nin izin vermeyeceğini belirten Kobani, “Türkiye, İran, Rusya ile yakınlaşarak ve Suriye ile temasa geçerek başta ABD olmak üzere batıya ‘bana karşı çıkarsanız
blok değiştiririm’ mesajı veriyor. Bu şekilde ABD ve batıdan bazı tavizler koparıyor. Cerablus operasyonunu da bu şekilde yaptı. Ama ABD TSK’nın Münbiç’e operasyon yapmasına izin vermez” diye konuştu.

Münbiç’teki YPG’lilerin tamamının çekildiğini iddia eden Kobani, “YPG çekilerek görev yerlerini Münbiç Askeri Meclisi’ne bıraktı. Şu anda Münbiç’te YPG yok. Türk tanklarını vuran da Münbiç Askeri Konseyi üyeleri” dedi.

Ancak Kobani’nin söyledikleri sahadaki gerçeği yansıtmıyor. Münbiç Askeri Meclisi’nin YPG dışında bir gücü bulunmuyor. Aydınlık’ın daha önce de yazdığı gibi Suriye kökenli YPG’liler Münbiç’te kalarak kendilerini Suriye Demokratik Güçleri olarak gösteriyor.

(Aydınlık Gazetesi)

Tarih:
Diğer Haberler