GATA'da Gizli Darbe Mesaisi

Kalkışmanın yaşandığı gün, GATA’daki FETÖ’cü doktorlar izinlerini yarıda kesip hastanelere koştu.

GATA'da Gizli Darbe Mesaisi

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki binbaşı doktor, yaralı darbecilerin GATA’ya sevkinde rol oynadı. İşler ters gidince hepsi tek tek hastaneleri terk etti 

 

FETÖ’nün bastırılan darbe girişi- minin ardından TSK içindeki Ce- maat yapılanması mercek altında. Tasfiye operasyonlarının devam et- mesine rağmen örgütün kök saldığı bazı kurumlara henüz girilemedi. Darbe girişimine katılan ve çıkan ça- tışmalarda yaralı olarak gözaltına alınan Piyade Kurmay Yüzbaşı Sadık K. ve Jandarma Üsteğmen İsmail D.’nin firar etmesi dikkatleri GATA’ya çekti. Bünyesinde 40’a yakın hastane barından GATA’da, FETÖ’nün yıllardır örgütlendiği bi- liniyor. GATA bünyesindeki birçok birimde yetkili düzeyde kadroların FETÖ’cü olduğu öğrenildi. 

 

Hastanelere Akın Ettiler

 

FETÖ'nün darbe girişiminin ger- çekleştirildiği 15 Temmuz’da GATA güne erken başladı. FETÖ’cü askeri doktorlar o gün sabahın erken saatle- rinden itibaren hastanelere akın etti. Kimi iznini yarıda kesti, kimi de birliğinden izin alıp hastaneye koştu. Yaralı darbecilerin GATA’ya getirildiği gece, branşı hasta bakımına müsait olmayan biyokimya, patoloji, farmakoloji gibi dallarda çalışan FETÖ mensubu personeller dahi, daha ilk kurşun atılmadan GATA Acil Servis’teki yerini aldı. 

 

MUHAFIZ ALAYINDAKİ DARBECİ

 

Prof. Dr. T.Ç henüz bir hafta izni bulunmasına ve şehir dışında olmasına rağmen darbe girişiminin olduğu Cuma gecesinin sabahında hastaneye 

ilk gelen doktorlar arasındaydı. 2014’ten beri Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli Tabip Bin- başı Y.E.Y yaralanan darbeci cema- atçilerin GATA’ya sevkinde kritik rol

oynadı.

İŞTE O DOKTORLAR

Darbe gişiminin yaşandığı saatlerde hiçbir işi bulunmamasına ve görev alanı coğunlukla çocuk hastalıkları olmasına rağmen GATA’ya erken saatlerde gelen personelden Aydınlık’ın tespit ettiği isimlerden bazıları şöyle:

Prof. Tabip Kıdemli Albay Ş.M.Y s

Prof. Tabip Kıdemli

Albay H.Y. s Doç.Tabip Yüzbaşı M.D.
s Doç.Tabip Albay. E.Y.

s Doç.Tabip Albay V.K s Doç.Tabip Tb. O.B

 

KAMERA KAYITLARI İLİŞKİYİ GÖZLER ÖNÜNE SERER

Cuma gecesi ilerleyen saatlerde, darbe girişiminin başarısız olacağı anaşılınca F tipi personelin teker teker GATA’yı terk etmesi dikkat çekiyor. Kaynaklar o güne ait kamera kayıtlarının incelendiği taktirde bu olağanüstü hareketliliğin anlaşılacağını söylüyor. 

 

İŞİN İÇİNDE BİR ‘GATA’KULLİ VAR


FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen, Ergenekon tutuklamaları sürerken kendisine yönelen “Operasyonları nasıl görüyorsunuz sorusuna, “Bizim Erzurumlular bunu şöyle yorumluyor ‘Bu işin içinde bir ‘GATAkulli var.’ Hükümete karşı da bazı hesaplar seziliyor.
Bunlar iyi şeyler değil” ya- nıtını vermişti. Kumpas davala- rının bir bir çökmesiyle devlet içinde örgütlenen F tipi çetenin GATAkullisi de açığa çıkmış oldu. 

 

Cansu Yiğit/Aydınlık Gazetesi

Tarih:
Diğer Haberler