Gericiliğin bayrağı II. Abdülhamit

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi gericiliğin, istibdatçılığın, teslimiyetçiliğin Ulu Hakanı Abdülhamit'i "anma" toplantısı düzenliyor.

Gericiliğin bayrağı II. Abdülhamit

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi gericiliğin, istibdatçılığın, teslimiyetçiliğin Ulu Hakanı Abdülhamit'i "anma" toplantısı düzenliyor.
Düzenlenen programa göre “100 Yıl Sonra Sultan II. Abdülhamid Han- Uluslararası İlmi Toplantısı” adlı etkinlik 23 – 24 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak.
Etkinliğin konuşmacı isimleri arasında TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. D. Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yer alıyor. Aynı zamanda kendisini sultan olarak nitelendiren, oğlunu da şehzade olarak gören ve bunun üzerinden prim yaparak para kazanan Abdülhamid’in 5. kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu da bulunuyor.
Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin düzenlediği programının amacı ise açık; emperyalistlere teslim olan Abdülhamit’i övmek. Bu etkinlik, baskıcı bir yönetimle vatanseverleri zindanlara hapsetmiş, idam ettirmiş olan Abdülhamit ile insanları bir araya getirmeye çalışıyor. Abdülhamit ülke topraklarını emperyalistlerin kullanımına, sömürüsüne açmıştır. Döneminde gericiliği yükseltmiş, ülkeyi gericilikle yönetmiş, ekonomiyi dışa teslim etmiştir. İmparatorluğu Batı’nın her türlü sömürüsünün açık pazarı haline getiren Abdülhamit insanları bir araya getirmez.
Ülkemiz bugün vatan savaşı verirken, Mehmetçik’imiz Afrin’de ABD’nin kara gücüm dediği PKK’yı yerle bir ederken bu tür etkinliklerle baskıcı, gerici Abdülhamit’i anlatmak insanları birleştirmemekte aksine meşru vatan mücadelemizi zedelemektedir. Şu süreçte vatanseverleri ve ülkeyi Atatürk değerleriyle Cumhuriyet değerleriyle birleştirmek cephemizi daha da sağmlamlaştıracaktır.
Bugün teslimiyetçi Abdülhamit’i kılavuz edinmek ayrıştırır, Atatürk'e sarılmak ise birleştirir. Tam bağımsız Türkiye mücadelesi için Abdülhamit’e değil Atatürk’e sarılmak onun programları yolunda ilerlemek mücadelemizi büyütecek ve zafere ulaştıracak yegane yoldur.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler