HDP'nin Varto Adayı PKK'nın Dağ Kadrosu

HDP/PKK, Varto'da, PKK'nın kırmızı bültenle aranan dağ kadrosu Engin Karaaslan'ın kız kardeşi Ülkü Baytaş'ı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

HDP'nin Varto Adayı PKK'nın Dağ Kadrosu

Aydınlık Gazetesi'nden Füsun İkikardeş'in haberine göre Diyarbakır’ın Yenişehir ilçe belediye başkanının ortağı olan Ülkü Baytaş, PKK dağ kadrosunun talimatıyla Varto’da aday gösterildi. Yenişehir ilçe belediye başkanı, 2015’te hendek savaşlarında terör örgütüne üyelik ve yardımdan görevden alınmıştı.

PKK dağ kadrosu aynı talimatla, HDP’nin eşbaşkan olarak gösterdiği ikinci isim olan emekli eğitimci Gıyasettin Aydemir’i geri çektirdi. Ülkü Baytaş adına resmi başvuru yapıldı, yanında da Mahmut Yalçın aday gösterildi.

Aralık 2016’da Yenişehir Belediyesi’ne kayyum atanmış, önce BDP sonra HDP üyesi olarak belediye başkanlığını yürüten Mehmet Selim Kurbanoğlu, terör örgütüne üyelik suçundan tutuklanmıştı. Yenişehir Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra ise sözde ‘eşbaşkan’ Ülkü Baytaş, yasal olarak belediyeyle hiçbir bağı olmadığı halde, HDP/PKK yanlısı medya merkezlerine “DBP Belediye eşbaşkanı” sıfatıyla röportajlar vermeye devam etmişti.

APO’NUN ADAMI

Engin Karaaslan, Öcalan’ın ilk tutuklandığı 1999 yılında, Apo’nun en yakın adamlarından ‘Haydar’ kod adlı terörist olarak adını duyurdu. PKK’nın İskenderun üzerinden denize açılmak üzere yıllarca yerleşmeye çalıştığı Hatay’ın Amanos dağlarında, köylülere yönelik sindirme baskınlarında görülen Karaaslan’ın, 30 köylünün katledilişinden sorumlu olduğu haberlere yansıdı.

HDP BELEDİYELERİ GİDERSE NORMAL YAŞAMA DÖNERİZ

Varto’da yaklaşık 30 yıldır Hürriyet Mahallesi muhtarı olarak görev yapan Niyazi Bingöl, HDP yerel iktidara sahip olduğu sürece, Varto’daki sıkıntıların süreceğini söyledi. Bingöl, halkın huzuru ve umudu kalmadığına dikkat çekerek “Silahlı kalkışmalar, halkın nefretini kazanmıştır. Gücünü silahtan alan hiçbir örgüt, halkın gönlünü alamaz” dedi. Bingöl’ün değerlendirmeleri şöyle: “HDP’nin, ön seçimle belirlenmiş aday yerine başka bir aday ortaya koyması, PKK’nın HDP üzerinde etkili olduğunu açıkça göstermektedir. Halk, terörden beslenenlerden kurtulmak istiyor. Halkın HDP veya PKK’ya güveni yok. HDP’nin oy oranı, alternatif bir durumun ortaya çıkmamasından kaynaklanmaktadır. Devlet, PKK’nın şehirdeki etkinliğini tam olarak kırdığı anda, HDP diye bir parti Varto’da kalmayacaktır. Ancak devlet de tam olarak gerekeni yapamamaktadır. Zira belediye başkanları yerine atadığı vali yardımcısı veya kaymakam lojmanları, halen Çin Seddi benzeri beton bariyerlerle korunmaktadır. PKK korkusunu kayyumun hissettiği ve herkese gösterdiği bir ilçede, halkın bu psikolojiden etkilenmemesi beklenemez. Doğu ve güneydoğuda yaşamın normalle dönüşmesi HDP’nin olmadığı belediyeciliğe bağlıdır...”

HDP AĞRI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUTUKLANDI

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik iki gün önce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde düzenlenen operasyonda aralarında HDP Ağrı Belediye Eş Başkan adayı Yeliz Karaaslan’ın da olduğu 60 kişiden 17'si tutuklandı.

Tarih:
Diğer Haberler