İran Genelkurmay Başkanı ile önemli görüşme

Türkiye'ye gelen İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bölgesel işbirliği konusunda önemli görüşmeler yaptılar

İran Genelkurmay Başkanı ile önemli görüşme

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara'ya gelen İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile görüştü.

Genelkurmay Karargahı'na gelişinde Orgeneral Akar tarafından askeri törenle karşılanan Bakıri, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Törenin ardından Akar ile Bakıri basına kapalı görüşmeye geçti.

Tümgeneral Bakıri’nin Ankara programı oldukça yoğun. Bakıri’nin Türkiye ziyaretinde öncelikle, “terörle mücadele, bölgesel gelişmeler, savunma alanındaki ikili ilişkiler ve sınır işbirliği” konuları ele alınacak. Irak’ta Kürt bölgesinin referandum kararı da görüşmede ele alınacak bir diğer önemli konu.

Türkiye’de üç gün kalması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından kabul edilmesi beklenen Tümgeneral Bakıri, geçen ay yaptığı bir konuşmada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Irak’tan ayrılmasını öngören bağımsızlık referandumunu “kabul edilemez” diye değerlendirmişti.

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler