İşçileri taşıyan traktör devrildi: 7 ölü 20 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktör devrildi. Traktörün römorkunda bulunan 7 işçi ölürken 20'ye yakın yaralı var.

İşçileri taşıyan traktör devrildi: 7 ölü 20 yaralı

Sakarya'nın Hendek İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde fındık işçilerini taşıyan traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetine kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi. Kazada, traktörün römorkunda bulunda fındık işçilerinden 7 kişi ölürken, yaklaşık 20 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil ekibi sevk edilirken, yaralılara müdahale edildi.

SAKARYA VALİSİ, İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA BİLGİ VERDİ

Kaza yerine gelerek incelemelerde bulunan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya telefonda bilgi verdi.

Telefon görüşmesinde, akraba olan vatandaşların Mardin'den fındık toplamak için geldiğini aktaran Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önceden de buraya geldikleri için bölge halkını biliyorlar, bir nevi akraba olmuşlar. Traktörün sahibi anahtarı Mardinli vatandaşa vermiş. Rampa aşağı inerken traktörü bir şekilde kaydırmış. 5 kadın, 2 erkek vatandaşımız maalesef ölmüş, 9 da yaralımız var. Traktörü kullanan sürücü de hayatını kaybetmiş. Aile burada, kaymakam beyle biz de buradayız, her türlü yardımı yapıyoruz. Traktör yokuş aşağı inerken biraz hızlıymış galiba, fren izi de var. Yol asfalt, biraz rampa var. Hafif de viraj var. Yani biraz hızlı inmiş aşağı doğru. 17 yaşında bir gencimiz var. Yaralılardan birinin durumu ağır. Aileler yanımda, sosyal yardımlaşma vakıflarımız var, her türlü desteği yapıyoruz."

'MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN'

Vali Balkanlıoğlu, kazada ölenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "İçlerinde 5 bayan, 17 yaşında çocuk var. 7 kaybımız var, onlardan birisi traktörü kullanan. Yaralılar hastanede. Bunlardan birisinin durumu ağır, birisinin de durumu ağıra yakın. Üniversite hastanesi başta olmak üzere çevrelerdeki hastanelerde tedavi altına alındı vatandaşlarımız. Geride kalan aileler için de devlet olarak her türlü desteği ve yardımı yapacağız. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

BAKAN SARIEROĞLU: MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde, fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin yaralandığı kazayla ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı taziye mesajında, kazayla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını bildirdi. Bakan Sarıeroğlu, kazada yaşamını yitirenler için başsağlığı dileğinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Sakarya'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden emekçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaşanan kazayla ilgili bakanlığımızca müfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler başlatılmıştır"

Kaynak: AA

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler