Karabük'ün Zehir Solumasına İzin Vermeyeceğiz

Marmara Geri Kazanım Tesisi’nin Karabük'te açtığı fabrika, çalıştığı her gün zehir saçmaya devam ediyor.

Karabük'ün Zehir Solumasına İzin Vermeyeceğiz

Karabük’te bulunan ve çevreye zehir saçan Marmara Geri Kazanım Tesisi’nin (MARZINC) kapasite artırım çalışmaları önce Çevresel Etki Değerlendirme Raporu (ÇED) almak için yapması gereken halkın katılımı toplantısı yoğun tepki nedeniyle iptal edildi.

Tesis önce Bursa Mustafakemalpaşa’ya yapılmaya çalışılmış, Mustafakemalpaşa halkının yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı. Bursa 1. İdare Mahkemesi “yatırımın gerçekleşmesi halinde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabileceği” gerekçesiyle önce yürütmeyi durdurma sonrasında ise iptal kararı vermişti.

Sonrasında tepkilere rağmen Karabük’e kurulan tesis, ÇED raporu için yaptığı halkın katılımı toplantısında yoğun tepkiyle karşılaştı. Karabük halkı “zehir solumak istemiyoruz”, “Karabük sahipsiz değildir” diyerek toplantıyı protesto etti. Yoğun protestolar sonucu toplantı iptal edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tutanağına “halk bilgilendirilmek istememiştir.” yazması dikkat çekti.

Daha önce tesiste çalışan 25 işçinin kanında ağır metal çıkan, yüzlerce işçinin kurşun ve metal zehirlenmesi gerekçeleriyle hastaneye başvurduğu tesisin Karabük’e zehir saçmaya devam etmemesi için omzumuzda sorumluluk hissediyoruz. Konuyla alakalı değerlendirme yapan Karabük İl Başkanımız Oğuzhan Balkan “MARZINC Tesisi halktan saklayarak yapmaya çalıştığı toplantıda halkımızın haklı tepkisi ile karşılaşmıştır. Başta çalışan işçiler olmak üzere insanımızı ve doğamızı zehirleyen tesisi hakkında üst düzey önlemlerin alınmasını ve halkın tepkisine kulak verilmesini talep ediyoruz.’’ dedi.

Türkiye Gençlik Birliği olarak milletimizin zehirlenmesine ve doğamızın tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler