Köylüler ÇED toplantısı yaptırmadı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki kum ocağının kapiste artışı için düzenlenmek istenen ÇED toplantısına köylüler izin vermedi.

Köylüler ÇED toplantısı yaptırmadı

Tekirdağ Çorlu'da özel bir şirketin ormanlık alana yapılması planlanan kum ocağı ile ilgili düzenlemek istediği; Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapmak istedi. Seymen Mahallesi'ndeki bir kahvehanede yapılmak istenen toplantıya köylüler ve Çevre Koruma Derneği üyeleri katılmayınca toplantı iptal edildi.

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç "Bölgede bu tür işletmelere geçit vermeyeceklerini, buradan çıkartılacak kumun cam fabrikalarında kullanılacağını biliyoruz, biz buna karşıyız. Tabiat kanunları gereği, buradan çıkan kum tozlarını rüzgarlar Marmaraereğlisi'ne ve bütün ilçelere götürecek. Bu tozlar, bizim tarım arazilerini de perişan edecek. Buradaki yetkililer, çıkaracakları kumun etki alanının 10 kilometre olduğunu söylüyor. Bu, 10 kilometreyle kalmaz. Bugün görüyoruz ki bazen Libya'dan çöl tozları geliyor." dedi.

Seymen Mahallesi Muhtarı Aydın Dinler ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin toplantıya katılımın olmadığı yönünde bir tutanak yaptıklarını kaydetti. Dinler, mahallelerinde kum ocağı istemediklerini ifade ederek, "Bu kum ocağı ile ilgili bunun gibi bir toplantıda 2,5 yıl önce olmuştu ve biz bu toplantıya da katılmayıp itiraz etmiştik. Şimdi yeniden karşımıza geldiler. Biz de kum ocağını istemediğimizi yeniden kendilerine belirttik. Ormanlık ve tarım alanlarımızda, kum ve taş ocağı istemiyoruz." dedi.

tgb.gen.tr



Tarih:
Diğer Haberler