Kritik uyuşturucu raporu: Bonzai Bir Projedir

Narkotik Şube’den emekli polis memuru İsa Altun, emperyalizm ve uyuşturucu arasındaki ilişkiyi anlattı.

Kritik uyuşturucu raporu: Bonzai Bir Projedir

Emniyet teşkilatından emekli olan polis memuru İsa Altun’un hazırladığı “Emperyal güçler ve uyuşturucu projesi” başlıklı bir rapor hazırladı. 2006 yılından beri Türkiye’de bonzai gibi maddelerin can almaya devam ettiğine dikkat çekilen raporda Bonzainin Türkiye üzerinde oynanan bir proje olduğu ve hedefin genç nüfusu bitirmek olduğu vurguları yer alıyor.
ABD’nin işgal ettiği ülkelerde gençleri uyuşturmak istediği söylenen raporda şu ifadelere yer verildi: “Emperyalist güçler tarihin her döneminde silah kullanmadan gözlerine kestirdikleri halkları etkisiz hale getirmek için uyuşturucu maddelerini kullanmaya devam ediyor. Ülkemiz için sentetik kannabinoidleri (Bonzai, Jamaika) örnek verebiliriz. Hem ucuz oluşu hem de içindeki zehirlerin basit bir şekilde yapılmasından dolayı kullanımı hızla artış göstermektedir. 2006 yılından bu yana ülkemize ‘sabun yapımında kullanılan kimyasallar’ ‘ havuz ilacı’ ‘ deterjan hammaddesi’ şeklinde yasadışı sokulan öldürücü bonzai maddeler can almaya devam etmektedir. Bonzai ülkemiz üzerine oynanan bir projedir. Hedef genç nüfusu bitirmektir. Her yıl artan ölümler bunun en büyük kanıtıdır.”
“ABD VE NATO FAALİYETLERİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ”
Uyuşturucu ya da uyarıcı maddelerin emperyalist güçlerin gözünü diktikleri topraklarda kullandıkları bir argüman olduğu belirtilen raporda “Hint keneviri, İngilizlerin sinsi taktiğidir. Bir dönem Hindistan’da halkı uyuşturmak için Hint keneviri halka ücretsiz verildi ve yüzyıllar boyunca uyuşturucu alt kültürü oluşturuldu. Afganistan’da haşhaş tarımı üç senedir sürekli bir artış gösteriyor ve haşhaş üretiminin rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. Her şeyden önce ABD, NATO ve işgalci güçlerin başka ürünlerin ekimine yönelik hayata geçirilebilir çalışmalarının olmayışı düşündürücüdür. Afgan halkının müreffeh bir halk hâline gelebilmesi için zorunlu olan, kapsamlı bir ekonomik kalkınma planı olmadığı gibi, ABD ve NATO işgali altında fakirlikten perişan olan bu halka haş haş ekmek dışında bir alternatif sunulmuyor. Bu insanların haşhaş ekmekten başka seçeneği yok gibi. Afyon ve haşhaş üretimi Amerika Birleşik Devletleri’nin işgal ettiği bölgelerde katlanarak artıyor. Rakamlar yalan söylemez”

Haber: Halil Yılmaz (Aydınlık)

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler