Kumpas mağdurlarından müdahillik talebi

Ergenekon kumpas davaları mağdurları, 'FETÖ medya yapılanması' davasına müdahil olma talebinde bulundu.

Kumpas mağdurlarından müdahillik talebi

Ergenekon davası kapsamında 5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olan Gazi Üsteğmen Avukat Serdar Öztürk, aralarında Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak, Ekrem Dumanlı ve Tuncay Opçin'in de bulunduğu 17 sanık hakkında açılan 'FETÖ medya yapılanması' davasına müdahil olma talebinde bulundu.

Öztürk'ün avukatı Demet Reçber, davanın görüldüğü İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine katılma talebini içeren dilekçe sundu.

'KASTEN YANLIŞ BİLGİLER VERDİ'

Dilekçede, Nazlı Ilcak'ın avukat Serdar Öztürk aleyhinde çok sayıda asılsız haber yaptığına dikkat çekildi. Ilıcak'ın, 'Her taşın altında the Cemaat mi var' adlı kitabında da Öztürk'ün adını "kasten yanlış bilgiler vererek" geçirdiği, bu nedenle 2009-2014 yılları arasında hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına defalarca suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Avukat Reçber, müvekkilinin Nazlı Ilıcak'ın örgütsel kapsamdaki eylemlerinden zarar gördüğünü belirterek, davaya katılmayı talep etti.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Öte yandan, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıkların savunmaları tamamlandı. Duruşmada, sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Duruşma savcısı mütalaasında, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye talebini redderek, duruşmayı erteledi.

ÖZ'Ü ALKIŞLAYAN ALTAN, BU KEZ SAVCIYI HEDEF ALDI

Ahmet Altan, savunmasının neredeyse tamamında iddianameyi yazan Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'a hakaretler yağdırdı. Savcıyı hedef alan Altan, “Ben suçlu olduğum için değil, suçluların hukuku iktidarda olduğu için hapisteyim. Hiçbir tutarlılığı olmayan, kanıtlara dayanmayan suçlamalar ileri sürmek, bunları iddianameye yazmak hukukun ırzına geçmektir. Bu savcı hukukun ırzına geçmeyi öyle bir alışkanlık haline getirmiş ki bizim iddianame hukuk pornosuna dönmüş” ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Balyoz'a kumpas diyen Altan'ın söyledikleri, bir zamanlar Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e methiyeler dizdiği yayımlarını akıllara getirdi. Altan, 31 Kasım 2011 tarihinde "Teşekkürler Zekeriya Öz" manşetiyle çıkan Taraf gazetesinde kaleme aldığı "Bir Savcı" başlıklı yazısında Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturmasından alınarak Başsavcıvekilliği görevine getirilmesiyle ilgili endişelerini aktarmıştı. "Ülkenin Savcı Öz'e borçu olduğunu" savunan Altan, şunları yazmıştı: "Hukuk tarihimizde daha şimdiden bir 'dönemeç' olarak görüleceğine, bir 'ekol' olarak değerlendirileceğine, birçok genç hukukçunun onun izinden gidip 'yeni bir savcı Öz olma' isteği duyacağına eminim. Bazen tarihi tek bir adamın değiştirdiği söylenir. Öz, bu inancı kanıtlayan kuvvetli bir örnektir bence(...) Zekeriya Öz, bu toplumun tarihine çok genç bir yaşta imza atmayı başardı, bugün bir çeşit 'sürgüne' gidiyor ama iki şeyi hiç unutmasın, birisi artık kimse onun adını bu ülkenin hukuk tarihinden silemez, ikincisi onun bu tür büyük hizmetlerini sürdürmesi için daha epeyce fırsatı olacak. Türkiye, onun gibi birinden o kadar da kolay vazgeçemez."

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler