Kumpasçı polislere hapis cezası

FETÖ'nün 'Tahşiyeciler grubuna kumpas' davasında eski emniyet müdürleri ve Hidayet Karaca hapis cezası aldı.

Kumpasçı polislere hapis cezası

FETÖ hakkında açılan ilk kumpas davası sonuçlandı. ‘Tahşiyeciler’ adlı dinci gruba kumpas kurdukları iddiasıyla yargılanan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aralarında Ergenekon operasyonlarında görev alan Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan, Tufan Ergüder, Kazım Aksoy ve Ertan Erçıktı’nın da bulunduğu eski emniyet müdürleri 16 yıl 6 ay’dan 25,5 yıla kadar değişen hapis cezalarıyla cezalandırıldı.

FETÖ lideri Fetullah Gülen ile Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 33 sanıklı ‘Tahşiyecilere kumpas’ davası iki yıl yargılamanın ardından karara bağlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada karar açıklanmadan önce sanıklar son sözlerini söyledi.

ATAYÜN: KAPALI DEVREDEN ÇIKIYORUZ

Hidayet Karaca son sözünde, “Hayali bir dizide geçen iki buçuk kelimeyle üç yıldır tutuklu yargılanıyorum. Demokrasilerde en önemli unsur basın özgürlüğüdür. Kaderimle kederlenmem, bu sürecin geçmesi için dua edeceğim” dedi. Ergenekon, Balyoz gibi Türkiye tarihinin en hukuksuz soruşturmalarında görev alan Ali Fuat Yılmazer “Bütün dünyanın kabul ettiği şekliyle ülkemde hukuksuzluğun hüküm ferman olduğu bir dönemde burada sanık olarak bulunmayı kendi adıma şeref olarak kabul ediyorum” derken, Yurt Atayün “Kapalı devreden çıkıyoruz. Söz esas şimdi başlıyor” ifadelerini kullandı. Haksız yere tutuklu olduğunu iddia eden Ömer Köse mahkeme heyetine seslendi: “Beraat kararı da verseniz, ceza da verseniz siz de yargılanacaksınız.” Ertan Erçıktı ise yaptığı işin arkasında olduğunu savundu. Diğer sanıkların da son sözlerinin ardından mahkemeye heyeti kararını açıkladı.

EN YÜKSEK CEZA KARACA’YA

 Hidayet Karaca, ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçundan 18 yıl, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 9 yıl, ‘iftira’ suçundan da 4 yıl 6 ay olmak üzere 31yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün toplam 25 yıl 6 ay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer   16 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Tamamı suç tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terör Şubede görevli eski polis olan 23 sanık hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 12’şer yıl, 15 sanık hakkında ‘iftira’ suçundan 4 yıl 6 ay, 10 sanık hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 9 yıl hapis cezasına hükmedildi. 

Firari sanıklar FETÖ lideri Fetullah Gülen ile eski polis müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun dosyasının ayrılmasına karar verildi. Haklarında tüm suçlardan 25 yıl 6 ay hapis cezası verilen tutuksuz sanıklar Yasin Koyuncu, Ufuk Yıldırım ile Tufan Ergüder hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler