Kurtalan Ekspres: Atatürk'ü Anlatmak Görevimiz

Anadolu rock müziğinin köklü grubu Kurtalan Ekspres, konserlerde Atatürk'ü anlatmayı görev bildiklerini söyledi.

Kurtalan Ekspres: Atatürk'ü Anlatmak Görevimiz

Cumhuriyet gazetesinden Orhun Atmış, Anadolu Rock müziğinin köklü grubu Kurtalan Ekspres'in lideri Ahmet Güvenç ve klavyecisi Bülent Güven ile konuştu. 

Güvenç, “Göğe Selam 1’den bu yana 1300’e yakın konser verdik. İlgi hiç azalmıyor. İlgi azalmadığı gibi konserlerin sonundaki Atatürk’le ilgili konuşmalarımız seneler geçtikçe daha fazla ilgi görmeye başladı. Bizim misyonumuzun bir kısmı da o. Biz Atatürkçü adamlarız” dedi. Bu ilgi artışının nedeni için ise, “Artık insanların akılları başlarına gelmeye başladı” yorumunu yaptı.

SANATÇI TOPLUMU BİR YERDEN BİR YERE TAŞIR

İki isim de toplumsal konulara değinmenin dünden bugüne sorumluluk olduğunu belirtti. Güvenç, “‘Arkadaşım Eşek’in sözlerinde bile sorumluluk vardı. O zaman öyle söyleyince anlaşılan şeyleri, şimdi direkt söylemek gerekiyor” derken, Güven ise, “İnsanlar sanatçının toplumu bir yerden bir yere taşıyabileceğini unuttu artık. Şaka gibi bir durum. Müzik kanallarına bakalım, size mesaj verebilecek bir tane şarkı bulamayız” şeklinde konuştu.

Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer rock’çıyım diyorsanız, dışarıdaki ağacın bir dalı kırılsa, sizin buna karşı bir sorumluluğunuz olduğunu bilmeniz lazım."

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler