Mehmetçiğimizi Şehit Eden Hainlere Ağır Darbe:20 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

PKK'ya ağır darbe! 20 terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçiğimizi Şehit Eden Hainlere Ağır Darbe:20 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Çukurca'da sürdürülen operasyonlar dahilinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 3 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz ise yaralandı. Operasyonda 20 terörist de etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre; bugün saat 06:40’ta Hakkari/Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında yer alan Güven Dağı Üs Bölgesine PKK'lı teröristler tarafından açılan ilk ateşle çatışma başladı. Açılan ilk ateşler sonucunda 3 askerimiz şehit olurken, 6 askerimiz ise yaralandı.

Saldırı ve sızma girişimine karşı ilk anda bölgede konuşlu 203 mm Obüs ve Fırtına Obüsleriyle anında ateş açılarak karşılık verildi. Yoğun ateş altına alınan PKK'lılar bölgeden kaçmaya başladılar.    

Bölgedeki ilk tespitlere göre 7 terörist öldü, 9 terörist de ağır şekilde yaralanmışdı. Panik halinde kaçan teröristler telsiz görüşmelerinde ağır yaralı olan 9 teröristin silahlarının alınarak kendilerinin bulundukları yerde bırakılması talimatını aldılar.

Ayrıca Şemdinli bölgesindeki topçu birliklerimizce Hakurk bölgesine yapılan topçu atışları sonucunda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Sözde Hakurk Eyaleti Sorumlusu teröriste verilen bilgide; Çekdar, Yılmaz, Tolhildan ve Eriş Kod adlı teröristlerin öldüğü bilgisi telsizden iletilmiş ve yaralılar olduğu söylenmiş ancak sayı telaffuz edilmemiştir.

aydinlik.com.tr

Tarih:
Diğer Haberler