Mehmetçik Afrin sınırına dayandı!

Türk ordusunun Afrin'de ABD'nin kara gücü PKK'ya karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatının 50. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3.195 oldu

Mehmetçik Afrin sınırına dayandı!

Türk ordusunun Afrin'de ABD'nin kara gücü PKK'ya karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatının 50. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3.195 oldu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Afrin'in kuzeyindeki Korta, Kaşa ve Babak Uşağı köylerini teröristlerden temizledi. Afrin ilçe merkezine mesafe 5 kilometreye düştü.

Mehmetçik dün de Afrin’in kuzeydoğusundaki Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini terör örgütü PYD/PKK’dan almıştı. Kuzeyde de iki köy teröristlerden temizlemiş, Afrin’de dün öğle saatleri itibarıyla 5’i belde, 126’sı köy, 30’u stratejik tepe ve yükselti olmak üzere 161 yeri kontrol altına alınmıştı.

Afrin merkeze kuzeyde 5, güneyde ise 11 kilometre mesafa kaldı. Bu ilerleyişle Afrin'e kuşatma harekatının başlamak üzere olduğu bildirildi.

TSK'nın bu sabah yaptığı açıklamayla Zeytin Dalı Harekatı'nda başından beri etkisiz hale getirilen terörsit sayısının 3 bin 195'e yükseldiği öğrenildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler