Mehmetçik şehit Ali Tatar'ın anısına fidan dikti

Mehmetçik,"On İki Fidandan Ulu Bir Ormana" projesinin 2. etap uygulama çalışmaları kapsamında şehit Yarbay Ali Tatar'ın anısına fidan dikti.

Mehmetçik şehit Ali Tatar'ın anısına fidan dikti

Mehmetçik, "On İki Fidandan Ulu Bir Ormana" projesinin 2. etap uygulama çalışmaları kapsamında Sivas’ın Gürün ilçesinin Yuva ve Külahlı köylerinde kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar anısına fidan dikti.

Yarbay Ali Tatar, Amirallere Suikast davası nedeniyle 10 gün tutuklu kalıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca başına ateş ederek intihar etmişti. Ali Tatar isminin ölümsüzleştirilmesi için 2016 yılında Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı, Yuva-Külahlı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte, "On İki Fidandan Ulu Bir Ormana" projesinin 2. etap uygulama çalışmaları kapsamında fidan dikme işlemi yapmıştı. Aradan geçen sürede çeşitli nedenlerden ciddi fidan kayıpları meydana geldi, bu durum Gürün Kaymakamı Hicabi Aytemur’a iletildi.

Aytemur geçen günlerde, İlçe Jandarma Komutanı, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi ve Mehmetçikle birlikte bölgede fidan dikti.

"UMUTLARIMIZI TAZELEDİ"

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, “Yuva Köyü’nde başlayan fidan dikme çalışmaları, Külahlı Köyü’ndeki alanda da büyük ölçüde tamamlandı” dedi, “Yeni fidanlar hepimizin bu projeyi devam ettirme konusundaki umutlarını, heyecanını tazeledi. Bu heyecanı, maddi manevi katkılarıyla Yarbay Ali Tatar adına başlatılan bu projenin bir parçası olan bütün dostlarımızla paylaşıyoruz.” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler