Merkez sağ seçmen ‘hayır’ diyor!

Evet çıkarsa Türkiye, özellikle siyasi ve finansal açıdan dış güçlerin yönlendirmesine açık hale gelir.

Merkez sağ seçmen ‘hayır’ diyor!

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum sürecini Aydınlık gazetesine değerlendirdi. Halk oylamasının tarihinin netleşmesinden bu yana ‘hayır’ çalışması yürüten Uysal, referandum kampanyalarındaki eşitsizlikleri ve devlet olanaklarının ‘evet’ için seferber edilmesini eleştirdi. Gültekin Uysal, merkez sağ seçmenin 16 Nisan’da tercihini ‘hayır’dan yana kullanacağını vurguladı. “Merkez sağ seçmen, Türkiye’nin gidişatından endişeli” diyen Uysal’ın Aydınlık gazetesiyle yaptığı özel röportaj şöyle:

Merkez sağ geleneğin partisi olarak neden ‘hayır’ diyorsunuz?

Türkiye’nin parlamenter sistemle yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin 140 yıllık bir parlementer sistemden daha geriye götürülmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye’de bu son dönemde olmaz denilen her şey oldu. Terör arttı, 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Daha kötülerinin olmaması için de bu gidişe güçlü bir ‘hayır’ denilmesi gerekiyor. Bütün bunlara ek olarak gazetecilerin hapiste olmaması, insanların düşüncelerini korkmadan ifade edebilmesi için de ‘hayır’a ihtiyaç var.

‘Evet’ ya da ‘hayır’ çıkmasının ülkemiz için anlamı ne olur sizce?

Hayır çıkarsa Türkiye’nin önü açılır, rahatlar. Güçlü bir Meclis ile yola devam ederiz. Ama ‘evet’ çıkarsa Meclis’in güçsüzleştiği ve tek kişinin çok şeye karar verdiği bir ülke haline dönüşürüz. Evet çıkarsa, ülkemiz dışarıdan müdahaleye açık hale gelir. Düşünün, bir kişiyi etkileyerek tüm Türkiye’yi etkileyebilirler, yönlendirebilirler anlamında söylüyorum. Türkiye, özellikle siyasi ve finansal açıdan dış güçlerin yönlendirmesine açık hale gelir. Güven, refah ve hür düşünce için ‘hayır’ diyoruz.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNİ SAVUNAMIYORLAR’

İktidarın hayır diyenlere terörist ithamını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türk değil tek millet diyorum’ sözlerini nasıl yorumluyorsunuz?

Bu bir şark kurnazlığıdır. Diyarbakır’da Türk yok diyorlar. Buralarda başka şeyler diyorlar. Tek millet diyorsunuz. O milletin adı yok mu? Hayır diyenlerin teröristlikle itham edilmesi üzücüdür. Türkiye bunları hak etmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar istediklerini almakta zorlandıklarını görüyoruz. Geldiğiniz noktadan anayasa maddelerini bile savunacak kanıt üretememektedirler. İstiyorlar ki milletimiz bu paketin içinde ne var ne yok milletimiz öğrenmesin.

Referandumu bir sağ-sol ayrışması olarak algılatma gayretleri de var. Ama siz bir sağ parti olarak ‘hayır’ diyorsunuz. Peki merkez sağ seçmenin durumu nedir?

Bugün iktidar partisine de oy veren önemli oranda bir merkez sağ seçmen kitlesi var. Merkez sağ seçmen Türkiye’nin gidişatından endişeli. İnsanlar düşünce beyan edemez hale geldi. Büyük bir korku var. Bu gidişle yatırım gelmemesinden korkuluyor. Banka hesaplarının bloke edilmesinden endişe ediliyor. Merkez sağ seçmen referandumda ‘hayır’ diyecek. 

Kaynak: aydinlik.com.tr

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler