MGK'dan Afrin'e Operasyon Sinyali!

MGK kararının ardından, Suriye'de, PKK'nın uzantısı YPG denetimindeki Afrin'e sınır olan Kilis'e obüsler ve askeri araçlar sevk edildi.

MGK'dan Afrin'e Operasyon Sinyali!

Önceki gün toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda Suriye konusu ele alınmış ve PKK'nın Suriye kolu YPG denetimindeki Afrin'e yönlik operasyon sinyali verilmişti. MGK sonrası yapılan açıklamada, TSK’nın İdlib’de çatışmasızlık bölgesini denetlemek için kurmaya başladığı gözlem noktaları faaliyetlerini başarıyla yürüttüğü belirtilerek, Afrin ile Batı Halep bölgelerine vurgu yapıldı. TSK böylece PYD’nin Afrin’den İdlib’e ve Akdeniz’e inme planını önlemiş olacak. Afrin bölgesinin PYD’den temizlenmesini isteyen Türkiye, kendi güvenliğini sağlamak amacıyla, Afrin hudutunda gereken her türlü tedbiri alacağını da bildirdi. MGK'nın hemen ardından bölgeye yönelik zırhlı sevkiyatı başladı.

ASOS DA TEMİZLENDİ

Irak kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerinde sekiz, Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde de dört terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı sekiz terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirilirken iki mağara da imha edildi. Irak kuzeyindeki Asos bölgesinde de, bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen barınak, sığınak, tünel ve benzeri toplam 41 hedef icra edilen hava harekatı neticesinde başarıyla tahrip edildi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler