MİT’in ‘ulusalcı fişleme’ ekibi FETÖ’cü çıktı

MİT’in ‘ulusalcıları izlemek’ için görevlendirdiği ekibin başındaki isim FETÖ ile ilişkisi saptanarak görevden alındı.

MİT’in ‘ulusalcı fişleme’ ekibi FETÖ’cü çıktı

AKP’nin iktidara gelmesi sonrasında “ulusalcılar”ın hedef alındığı dönemde MİT içinde, “Globalleşme karşıtlarını” izlemek için bir birim kurulduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre bu birim ulusalcılarla ilgili gelen ihbarları inceledi ve rapor haline getirdi. Ergenekon tertipleri döneminde bu birimin önemli rolü olduğu da öğrenildi. Birimin değerlendirdiği ihbar mektuplarının da bu birimle organize halinde FETÖ’cüler tarafından yazıldığı, sürecin bu ihbar mektuplarıyla yönlendirildiği belirlendi.

15 TEMMUZ’DAN SONRA ATILDI

Ergenekon tertibi bozulunca bu birimin başındaki MİT’çinin görev yeri değiştirildi. Ancak şu anda da görevde olan bazı üst düzey yetkililerle yakın ilişkisi sürdü. 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi sonrasında birimin başında bulunan MİT’çinin FETÖ ile ilişkisi nedeniyle MİT’ten atıldığı ortaya çıktı.

ALINACAK ÇOK YOL VAR

Olayla ilgili olarak bilgi veren bir İçişleri bakanlığı yetkilisi AKP hükümetinin FETÖ ile işbirliği içinde olduğu dönemde birçok yanlış yaptığını kaydederek, ” FETÖ o günlerde hükümeti hep yanılttı. Ulusalcıların hedef alınması ve Ergenekon, Balyoz tertipleri de bunlardan sadece birkaçı. Zaten bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda önemli değerlendirmeler yaptı. Bütün kritik yerlere yerleştikleri gibi MİT içinde de kritik yerlere yerleşmişlerdi. Şimdi hepsi temizleniyor. Ama daha alınacak epeyce yol var” dedi.

Kaynak: Aydınlık

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler