Önce kendi aranızda anlaşın!

Erdoğan yaptığı mitingde tek adamlık rejimi yoktur derken aynı gün Başbakan Yıldırım, "Tek adam var ama patron 80 milyon" dedi.

Önce kendi aranızda anlaşın!

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Sarayında Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim getirdiğimiz sistem, yürütmedeki çok başlılığın ortadan kaldırıldığı bir sistemdir. Bunların dillerinden düşürmedikleri 'tek adam rejimi' ise bambaşka bir şeydir, o 1923'te kapandı. Artık 'tek adam rejimi' diye bir şey söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Aynı gün önce Türkiye İşkadınları Derneği’nin (TİKAD) İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Olağan Genel Kurulu’na, ardından da Iğdır’daki mitingde konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise, Erdoğan'ın aksine "Evet, tek adam olacak ama patron 80 milyon millet olacak, patron siz olacaksınız" dedi. Erdoğan ve Yıldırım'ın konuşmalarındaki zıtlıktan da görüldüğü üzere, sistem konusunda anlaşsalar da Erdoğan ve Yıldırım, söylem dili bakımından anlaşmışa benzemiyor.

MİTİNG ALANI YİNE BOŞ KALDI

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın düzenledikleri mitinglerde alanın boş kalması dikkatlerden kaçmamıştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Iğdır'da düzenlediği mitingde de alanın boş kalması, halkın 16 Nisan'da kullanacağı oyun hangi tarafta ağır bastığının bir göstergesi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler