PKK O Köyü Hedef Aldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü Köyü ve köyün bağlı bulunduğu Büyükçiftlik’te jandarma karakoluna PKK saldırı düzenledi

PKK O Köyü Hedef Aldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü Köyü ve köyün bağlı bulunduğu Büyükçiftlik’te jandarma karakoluna PKK havanlı saldırı düzenlendi.


PKK’nın ilk saldırılarına tepki olarak 1984’te köyün girişine diktikleri Türk bayrağını 30 yıldır dalgalandırmasıyla gündeme gelen Suüstü köyüne dün PKK havanla saldırdı. Gönüllü köy korucusu da olan muhtar Seyit Tahir Öztepe ve beraberindekilerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre hayatını kaybeden olmadı.


Öte yandan köyün bağlı olduğu Büyükçiftlik Beldesi’nde de jandarma karakoluna saldıran PKK’lılara asker anında karşılık verdi. Çıkan çatışma gazetemiz baskıya girdiği saatlerde devam ediyordu.


İKİNCİ KEZ HEDEF ALINDI


Vatanseverlerin Temmuz başında “Kardeşlik TIR’ı” adıyla düzenlediği yardım kampanyası kapsamında yardım malzemeleri gönderdiği köy olan Suüstü köyünün muhtarı Seyit Tahir Öztepe 2015’te köydeki bayrağın öyküsünü Aydınlık’a şöyle atmıştı: “Burada olduğu gibi birçok köyde göndere çekilen bayraklara saldırılar oldu. Ve birçoğu, gönderden indirilen bayrakları terör örgütü korkusundan tekrar yerine dikemedi. Bizim köydeki bayrak direğine de 2007 yılının ramazan ayında, PKK tarafından C-4 bombası bağlandı ve patlatıldı. Bombanın sesi üzerine dışarı çıktım ve baktım ki bayrak yerinde yok. Hemen gittim ve bir uzun ağaç buldum, bayrağı öperek ağacın tepesine bağladım ve tekrar dalgalandırmaya başladım. Teröristler ile girdiğim çatışmada ise bir terörist yaralandı ve kaçtı. İşte o gün bu gündür bu bayrak burada dalgalanıyor ve dalgalanmaya da devam edecektir.”

Tarih:
Diğer Haberler