PKK Sorosçu Kavala'dan Elektrik Almış

PKK'nın, Mahmur kampından Osman Kavala'ya gönderdiği mektupla elektrik ihtiyacının karşılanması için jeneratör talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

PKK Sorosçu Kavala'dan Elektrik Almış

Osman Kavala’nın, PKK’ya insan kaynağı sağlayan ve yönetimi tamamen örgütün elindeki Mahmur Kampı’na yardım ettiği belge bulundu.

Kavala’nın, yardımı terör örgütünden kaçarak teslim olan PKK’lının ifadeleri ortaya koydu. Terörist Z.İ, kampların ihtiyaçlarının Türkiye’deki bazı işadamları tarafından da karşılandığını belirterek “Bu iş adamlarından birisi de Osman Kavala’ydı. Kavala’ya ihtiyaçları bildiren evrak, kurye tarafından adresine elden götürülürdü. Kampın jeneratör ihtiyacı için de kurye ile talepte bulunuldu ancak o tarihte tutuklu olduğu için teslimat yapamadı” diye konuştu. Mahmur Mülteci Kampı imzalı yazıda “Sayın Osman Kavala; Kamp için 1000 KWA Dizel Otomatik Kabineli jeneratör ihtiyacı bulunmaktadır. Sunacağınız destek için şimdiden teşekkürler” dedi.

 

 

Söz Konusu Belge
Söz Konusu Belge

PKK'NIN LOJİSTİK ÜSSÜ MAHMUR

Söz konusu kamp, resmiyette Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci kampı görünümünde. Irak’ın Musul kentinde bulunan kamp, Erbil’e yaklaşık 100 kilometrede bulunuyor. BM tarafından 1998 yılında oluşturulan kamp, 1994 yılında Türkiye’nin Irak sınır köylerinde yaşayanların güvenlik gerekçesiyle tahliyesinden sonra buraya sığınanlardan oluşuyor. Kampta yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Sözde bir mülteci kampı olan Mahmur, fiiliyatta terör örgütü PKK’nın lojistik üslerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Bu kamptan Kandil'e insan ve mühimmat lojistiği sağlanıyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler