Rektörlüğün Çakıroğlu yalanının belgesi!

Aydınlık gazetesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğünün Fırat Çakıroğlu’nun katil zanlısı ile ilgili yaptığı açıklamanın gerçek dışı olduğunu belgeledi.

Rektörlüğün Çakıroğlu yalanının belgesi!

Aydınlık’ın Ege Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Fırat Çakıroğlu’nun katil zanlısı Nurullah Semo’nun üniversiteden atılma kararının geri alındığı ve olayı soruşturan üniversite komisyonunun dağıtıldığı haberi üzerine Ege Üniversitesi Rektörlüğü apar topar açıklama yaparak, haberi yalanlamıştı.

5 Mayıs’ta yapılan açıklamada, “Ege Üniversitesi Rektörlüğü, soruşturma komisyonunu değiştirmemiş olup, önceki dönemde görevlendirilen komisyonun verdiği teklif görüşü- lecektir” ifadeleri kullanıldı. Aydınlık, Rektör Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun talimatıyla yapılan bu açıklamanın gerçekdışı olduğunu kanıtlayan belgeye ulaştı.

GÖREVDEN ALMA BELGESİ

Aydınlık’ın ulaştığı belge 30 Mart 2017 tarihli. Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Metin’in elektronik imzasını taşıyan belge, Elektronik Bilgi Yö- netim Sistemi’ne (EBYS) yüklendi. Belgede, Çakıroğlu cinayetiyle ilgili olayları soruşturan komisyondaki bir öğretim üyesinin, Ege Üniversitesi bünyesinde kurulmuş 15 ayrı komisyon üyeliği görevinden alındığı bildiriliyor. “Komisyonu değiştirmedik” diyen Rektörlüğün gerçek dışı beyanını ortaya çıkaran ve Rektör Vekili Metin’in gönderdiği resmi yazıda, “İlgi yazılarımız ile yürütmek üzere görevlendirilmiş olduğunuz öğrenci disiplin soruşturmalarında disiplin kurulu üyeliğiniz sona ermiştir. Bilgilerinizi rica ederim” ifadeleri yer alıyor. Belgede komisyonların 17 ve 20 Ocak’ta görevlendirildiği görü- lüyor. Bu tarihler YÖK denetçilerinin üniversiteye gelerek komisyon kurulmasını istediği tarihe denk düşüyor.

TARİH ORTADA

Aydınlık önceki günkü haberinde Çakıroğlu’nun katil zanlısının 20 Şubat 2017 tarihli ve rektör vekili imzalı disiplin soruşturmaları komisyonu kararıyla okuldan atıldığını duyurmuştu. Haberde Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun rektör vekili olarak göreve başladığı 1 Mart’tan sonra, katil zanlısının cezasının apar topar kaldırıldığı belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

FIRAT Yılmaz Çakıroğlu, dönemin rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, genel sekreter Zafer Gücin, hukuk müşaviri Av. Reyhan Demir ve dönemin güvenlik amiri Ender Uslu’nun açık ihmali sonucu şehit edildi. Çakıroğlu’nun yetkilileri, PKK terör örgütü tehdidi konusunda uyardığı mesajları iddianamede yera aldı. Ancak sorumluluğu bulunan Gücin ve Demir hâlâ aynı görevde. Uslu ise terfi ettirilerek daire baş- kanı yapıldı. YÖK bu durumu 2017 yılı ba- şında görerek ifadelerini aldı.

Çakıroğlu’nun katil zanlısı, Candeğer Yılmaz ve Beril Dedeoğlu yönetimleri tarafından adeta korunmaya çalışıldı. İki yıl hiçbir ceza almayan katil zanlısı, Candeğer Yılmaz ekibinin görevden alınmasından sonra yerine atanan Rektör Cüneyt Hoşcoşkun yönetiminin dikkatini çekti. Yeni bir komisyon kuruldu ve 5 kişilik komisyon 20 Şubat 2017 tarihinde rektör vekilinin e-imzasıyla katil zanlısını okuldan attı. Hoşcoşkun’un ardından göreve gelen vekil rektör Beril Dedeoğlu, önceki rektör Hoşcoşkun dönemindeki tüm soruşturma komisyonlarını dağıttı. Komisyon kararlarını da yok hükmünde saydı. Bu kararla katil zanlısı okula geri döndü. Aydınlık’ın bu gerçekleri ortaya çıkarması üzerine telaşa kapılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Genel Sekreter Zafer Gücin, Hukuk Müşaviri Av. Reyhan Demir ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ender Uslu, gerçek dışı beyanlarla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştı. Ancak ortaya çıkardığımız belge üniversite yönetiminin yalanını deşifre etti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler