S-400'ler NATO'yla Uyumlu Olmayacak

Milli Savunma Bakanlığı Rusya'dan alınan S-400'lerin NATO'ya entegre edilmeyeceğini açıkladı. Olası bir F-35 krizine hazırlıklı olunduğu vurgulandı.

S-400'ler NATO'yla Uyumlu Olmayacak

Türkiye'nin hava ve füze tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Bizim buna karşı hava ve füze savunma sistemi istememiz, bunun için çalışmamız çok doğal bir şey. Bu egemenlik, bağımsızlık, güvenlik ve savunma meselesi" dedi.

Bu konudaki çalışmalarda yaşanan süreci hatırlatan Bakan Akar, "Biz problem odaklı çalışıyoruz. Bizim bir problemimiz var, nedir bu? Türkiye'ye yönelik hava ve füze tehdidi. Ne yapacağız? 82 milyonun savunmasını, güvenliğini sağlayacağız. Bunun için elimizdeki imkânları kullanmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

NATO İLE ENTEGRE EDİLMEYECEK

"Biz bunları NATO sistemlerine entegre etmeyeceğiz. Ayrıca bizim milli olup da NATO için çalışan unsurlarımıza da entegre etmeyeceğiz. Bunlar bağımsız, ayrı bir şekilde çalışacaklar. "

Hava savunma sistemlerinin menziline dikkati çeken Bakan Akar, "Türkiye'nin hava sahasını tam olarak kontrol altına alacaksak bizim birçok hava ve füze savunma sistemine ihtiyacımız var" diye konuştu.

F-35 YAPTIRIMINA KARŞI HAZIRLIĞIMIZ VAR

ABD'den yapılan F-35'lerle ilgili olası yaptırım söylemlerine karşı Türkiye'nin hazırlığının olup olmadığı sorulan Bakan Akar, "Varsayımlarla konuşup da bazı şeyleri zorlaştırmak veya yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için o tarafını bırakıyoruz. Mevcut durum çerçevesindeki çalışmalarımız sürüyor, olasılıklara karşı da her türlü hazırlığımızın olduğunu söyleyebiliriz" yanıtını verdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler