Satrançta dünya devleri arasındayız!

2017 Dünya Takımlar Şampiyonası’nda, A Milli Satranç Takımı turnuvanın en çok konuşulan takımı oldu

Satrançta dünya devleri arasındayız!

Dünya satranç camiasının yakından takip ettiği 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası’nda, A Milli Satranç Takımı, dünyanın en iyi takımları karşısında ilk beş günde iki galibiyet ve üç beraberlik alarak turnuvanın en çok konuşulan takımı oldu. Dev turnuvada Türkiye ile birlikte 2015 Dünya Takımlar Şampiyonu Çin, Amerika Şampiyonu ABD, Avrupa İkincisi Ukrayna, Afrika Şampiyonu Mısır, Asya Şampiyonu Hindistan, 2016 Olimpiyat Beşincisi Norveç, 2016 Olimpiyat Yedincisi Polonya, FIDE tarafından seçilen ülke takımı Belarus ve ev sahibi Rusya ile mücadele ediyor.

Büyük ustalardan oluşan Milli Takımın, Dünya Takımlar Şampiyonası’nda ilk beş günde aldığı sonuçların gurur verici olduğunu belirten Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Türk Milli takımımız bugün, beş yıl önce hayal bile edilemeyecek zaferlere imza atıyor. Türkiye satranç tarihinin en büyük başarısına ulaştılar. Dünya devleri arasında artık Türkiye de var” dedi.

GM (Büyükusta) Michal Krasenkow kaptanlığında ‘Büyükusta’lar Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Vahap Şanal ve Batuhan Daştan’tan oluşan Milli Takım, Rusya’nın Khanty - Mansiysk şehrinde düzenlenen Dünya Takımlar Şampiyonası’nın ilk beş gününde satrancın devleri karşısında müthiş bir başarıya imza attı. Türk Milli Takımı ilk iki turda dünya satrancının en güçlü takımlarından Ukrayna ve Rusya ile karşılaştı. Ev sahibi Rusya ve Ukrayna ile berabere kalan Milliler, turnuvanın en güçlü iki takımına puan kaybettirerek adından söz ettirdi. Üçüncü tura galibiyet parolası ile çıkan Milliler, güçlü rakibi Norveç karşısında 2,5-1,5 skorla galibiyete ulaştı. Dördüncü turda Polonya karşısında galibiyet serisine 1.5-2.5’luk bir skor ile devam eden A Milli Takımımız, beşinci turda turnuvanın lideri Çin’le karşılaştı. 2745 ELO ortalamasıyla bir numaralı seri başı olan güçlü Çin karşısında 2-2 berabere kalarak yenilmezlik serisini sürdüren Milli Takım, haberi hazırladığımız sırada Hindistan’la müsabaka halindeydi.

Tarih:
Diğer Haberler