Savunma sanayi fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

Milli savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren firmaların ürünlerinin sergilendiği SAHA EXPO 2018, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Savunma sanayi fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

Milli savunma sanayisinin son teknoloji ürünleri dün SAHA’ya çıktı. Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO 2018, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla açıldı. Milli savunma sanayisinde geliştirilen en son teknolojilerin, sistemlerin ve ürünlerin yer alacağı SAHA EXPO 2018 Fuarı bu yıl ilk defa yapılıyor. 135 katılımcı firmanın yer aldığı fuarda özellikle milli üretim savunma sanayii ürünleri büyük ilgi çekti.

İŞ DÜNYAMIZA İLHAM VERMELİ

Fuarın açılış konuşmasını Bakan Mustafa Varank yaptı. Bakan Varank, savunma sanayii firmalarına seslenerek, “Sizler sadece savunma sanayimiz için değil, sanayimizin diğer tüm kolları için de örnek bir yapılanma, örnek bir model ortaya koydunuz. Türkiye için stratejik önem arz eden yüksek katma değerli ürün üretiminde katalizör vazifesi üstlendiniz. Firmalarımızın teknolojik yeterliliğini artırmak için önemli işlere imza attınız. Birçok ürün sizlerin çalışması sayesinde millileştirildi. Üniversitelerin bilgi ve teknoloji birikimini de kümelenmeye dahil ederek üniversite-sanayi işbirliği açısından bir somut adım atmış oldunuz. Sizlerin ortaya koyduğu bu modelin tüm sanayimizde yaygınlaşarak iş dünyamıza ilham vermesini temenni ediyoruz” dedi. “Türkiye son 16 yılda savunma sanayindeki yerlilik oranını yüzde 24’ten yüzde 65 seviyesine çıkarmayı başardı” diyen Varank, “Bu gurur verici ivmeyi siz değerli firmalarımızla başardık. Bakanlığımıza bağlı TÜBİTAK ve KOSKEB’in tüm kaynaklarını ve tecrübesini yerli ve milli savunma sanayisi için seferber ettik. TÜBİTAK’ın Ar-Ge’sine destek verdiği birçok ürün Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından hali hazırda kullanılmaktaydı” şeklinde konuştu.

SAVUNMAYA SEVK

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da konuşmasında, Türkiye’de Kuzey Marmara Hattı’nın, sanayi üretiminin yüzde 54’ünü teşkil ettiğini söyledi. Bayraktar, “Bu hatta 100 binden fazla sanayicimiz, 52 tane tersanemiz, 54 tane üniversitemiz, 14 tane teknoparkımız bulunmakta. SAHA İstanbul aslında sanayinin kalbi olan bu bölgenin dinamizmini ve burada faaliyet icra eden firmaların tamamı özel sektörde iş yapan, kabiliyet geliştirmiş firmalarımız. SAHA İstanbul özellikle son 15 yılda savunma sanayisinde yaşanan milli ve özgür üretim modeliyle elde edilen başarılara katkı sunması, bu dinamizmin savunma sanayisine sevk edilmesi amacıyla kuruldu” dedi. SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO 2018 Fuarı, 13-15 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Panellerin de düzenlendiği fuarda geleceğin teknolojileri ve firmaların ilham veren başarı hikayeleri anlatılıyor.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler