Şehit Annesi: "Gururla Gidiyorsun Kuzum"

PKK’nın bomba yüklü araçla Cizre Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne yaptığı saldırıda şehit olan polislerimiz törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit Annesi: "Gururla Gidiyorsun Kuzum"

ŞIRNAK’ta, Cizre Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen polislerimiz memleketlerinde uğurlandı. Şehit polis memurlarından Erhan Öztürk’ün cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA karşılaştırmasının ardından karayoluyla Uşak’a götürüldü. Karşılama töreninin ardından şehidin naaşı, konvoy eşliğinde Banaz ilçesine götürüldü. Banaz Şehitler Camisi’ne getirilen şehidin naaşını omuzlarda morga taşındı. Şehidin annesi Emine ve babası Metin Öztürk ile yakınları, Türk bayrağı sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Öztürk’ün cenazesi, Banaz’a bağlı Corum köyünde toprağa verildi. Cizre’de şehit düşen bir başka polis memuru Halil İbrahim Eriç’in cenazesi, memleketi Çanakkale’ye getirildi. Şehit polis Eriç’in cenazesi, dün öğle vakti Çan’daki Çarsı Camisi’ndekılınan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

GURURLANDIRDIN

Cizre’de şehit olan polis memuru Burak Mart ise memleketi Osmaniye’de toprağa verildi. Şehit Mart’ın cenazesi, Düziçi ilçesi Ellek beldesi Çıraz Mahallesi’ndeki babaevine getirilerek burada helallik alınmasının ardından Çıraz Mahallesi’ndeki mezarlığa götürüldü. Törende, baba Erhan, anne Rukiye ve kız kardeşleri Reyyan ile ağabeyinin polis şapkasını giyen Nisanur, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Rukiye oğlunun tabutuna sarılarak, “Ne kadar güzelsin, gururla gidiyorsun kuzum. Güle güle kuzum. Dünyada da ahirette de gururlandırdın kuzum. Ne kadar da güzel bakıyorsun. Kuzum, nur içinde yat kuzum” diyerek gözyaşı döktü

 

(Aydınlık Gazetesi)

Tarih:
Diğer Haberler