Şehitlerin kanı yerde kalmadı!

Hakkari Şemdinli'de 6 askerimiz ile 2 korucumuzun şehit edilmesinin ardından başlayan operasyonlarda 46 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı!

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, dün sabaha karşı Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile Mehmetçik arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada 6 askerimiz ile 2 güvenlik korucusu şehit olmuş, 1’i ağır 2 askerimiz de yaralanmıştı.

Öte yandan Şemdinli, Tunceli ve Şırnak’ta başlatılan operasyonlarda 46 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Çatışmayla ilgili TSK’dan yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, 1’i ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Saldırının ardından bölgede helikopter desteği ile kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi. Şemdinli’deki operasyonlarda 26 PKK’lı öldürüldü.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler