'SİHA'larla 126 sığınak ele geçirildi'

Bakan Soylu: 20 Kasım'a kadar bunların iflahını keseceğiz

'SİHA'larla 126 sığınak ele geçirildi'

Trabzon'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu parti örgütünün 6’ıncı Vakfıkebir Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Buradaki kongrede bir konuşma yapan ve terörü bitireceklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman, terörü bitireceklerini anlatırken, "Evlatlarımız her gün bunların tepesinde. PKK’sı, KCK’sı, FETÖ’sü, DAEŞ’i, DHKPC’si, bizim çocuklarımız gece gündüz demeden bunlara nefes aldırmıyor. Dağdaki operasyonlardaki çocuklarımız, aslanlarımız bunları kovalarken, masa başındaki mühendis evlatlarımız da bu mücadele için yerli malı kendi üretimiz olan silah ve teknik ekipmanları üretiyor. Hiç düşündünüz mü neden Türkiye düne kadar bir tane terör örgütüyle uğraşıyordu da şimdi 4 tanesiyle uğraşabilme kabiliyetine sahip. Allah’a şükürler olsun terörle de mücadele ediyoruz hem de aslanlar gibi mücadele ediyoruz” dedi.

"AYDA,‘2 BİN 600 SAAT HAVADAYIZ"

Terör örgütüyle mücadelede etkin rol üstlenen silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) eleştirilerine tepki gösteren ve yerli İHA’larla ayda 2 bin 600 saat havada olduklarını vurgulayan Bakan Soylu şöyle konuştu:

“Mesele açıktır. Türkiye ne zaman üretse karşısına dikiliyorlar, olay çıkarıyorlar. Şimdi son günlerde garip bir işbirliğini daha görüyoruz. Bizim yerli üretimiz insansız hava araçlarından rahatsızlar. Büyük bir feveran halindeler. Tabi talimat verdi Kandil’deki ağabeyleri, ‘ne yapın edin şu insansız hava araçlarını başımızdan çekin’ diye. Hareket edemiyorlar. Evlerde baskı ortaya koyamıyorlar. Teker teker takip ediyoruz. İnsansız hava araçlarıyla ayda hava kaldığımız saat 20 saatti. Daha işin başındayız hem de yerli ve milli İHA’larımızla. İsrail’den de almıyoruz. Amerika’nın çürük Predator’lerini de almıyoruz. 2 bin 600 saat ayda havadayız ve daha da işin başındayız”

Teröristlerin iflahını keseceklerini de ifade eden Bakan Soylu, uçaklar, İHA’lar sayesinde operasyonları kışmevsiminde de sürdürdüklerini, terör örgütün hareket kabiliyetini daralttıklarını, bunu sürdüreceklerini kaydederek şöyle dedi:

"Sınırlarımızın da her birini tepeden İHA’larla kontrol edeceğiz. 24 saat kimseyi hareket ettirmeyeceğiz. Terör örgütünün sınırlarımızdan sızmasını engelleyebilecek bütün tedbirleri alacağız. Bu araçlarla toplam 264 terörist etkisiz hale geldi. 59 tanesi bizatihi SİHA ile ele geçirdik. 126 sığınak ele geçirildi. Bomba yapımında kullanılan madde, silahlar ve çok miktarda uyuşturucu yakalandı. Bu operasyonlarımız hiç ara vermeden devam edecek. 20 Kasım’a kadar, kış öncesinde bunların tepesinde bunların iflahını keseceğiz. Hiç merak etmeyin. 20 Kasım’dan sonra kışın 1 saniye bile durmak yok. Bütün evlatlarımız şuan da heyecan içerisindeler. Kato Dağı, ne oldu Kato Dağı’na? Hani yüzlerce mağaranız vardı. Evlatlarımız şimdi orada ay- yıldızlı bayrağımızı dikmişler ‘Burası bizim yerimizdir, burası bizim yuvamızdır’ dediler.”

Tarih:
Diğer Haberler