Soykırım Yalanı Amerikan Planı!

Teröre darbe indiren, emperyalizme boyun eğmeyen Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan ABD, ‘Ermeni soykırımı’ yalanına sarıldı.

Soykırım Yalanı Amerikan Planı!

ABD Temsilciler Meclisi “Ermeni Soykırımı konusunda ABD’nin tutumunu teyit” başlıklı karar tasarısını, 405 "evet" oyuna karşılık 11 "hayır" oyuyla Meclis'ten geçti.

Temsilciler Meclisi'nden geçen tasarının hayata geçebilmesi için Senato'da da aynı şekilde kabul edilmesi gerekiyor.

Teröre darbe indiren, emperyalizme boyun eğmeyen Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan ABD, ‘Ermeni soykırımı’ yalanına sarıldı. Türkiye ABD'nin iftirasına karşı ayağa kalktı. Binlerce kişi sosyal medyadan karara tepki gösterdi. Genel Başkanımız Yıldırım Gençer, ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen skandal karar ile ilgili #SoykırımYalanıAmerikanPlanı etiketiyle sosyal medya hesabından açıklamalar gerçekleştirdi. Yıldırım Gençer şu mesajı paylaştı:

"ABD Temsilciler Meclisinin, sözde Ermeni soykırımını tanıması, kuyruk acılarının resmidir.
Kuyruk acıları Barış Pınarı Harekatıdır!
Yalanlarınızla, Türk Milletini soykırımcı ilan edemezsiniz!"

YOK HÜKMÜNDEDİR

TBMM Başkanlığı kabul ettiği tezkeresiyle, ABD Temsilciler Meclisi kararını kınadı, reddetti ve yok hükmünde saydı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, TBMM Başkanı Mustafa Şentop imzalı tezkereyi okudu ve daha sonra Genel Kurulda oylattı.

Kabul edilen tezkerede, "ABD Temsilciler Meclisinin, bir kısım çevrelerin sözde Ermeni soykırım iddiaları bağlamında gündeme getirdiği tezleri sahiplenmesini, akıl ve vicdan sahibi üyelerin itirazına rağmen bir karara dönüştürmesini, TBMM olarak esefle kınıyor ve reddediyoruz." ifadesine yer verildi.

PERİNÇEK'İN AİHM ZAFERİ, TÜRKİYE'NİN ZAFERİDİR!

ABD Temsilciler Meclisi’nin sözde Ermeni Soykırımı hakkında kabul ettiği karar, hukuk, tarih ve gerçeklik açısından yok hükmündedir. ABD Temsilciler Meclisi’nin böyle bir yetkisi yoktur. Nitekim bu durum, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Doğu Perinçek -İsviçre” ile “Ali Mercan ve arkadaşları – İsviçre” Davalarında açıkça hükme bağlanmıştır. Buna göre;

Soykırım, Birleşmiş Milletlerin 1948 Sözleşmesine göre bir suç tanımıdır.

1948 Sözleşmesine göre, soykırım suçunun varlığına, ancak eylemin gerçekleştiği ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya yetkili uluslararası ceza mahkemesi (Lahey Adalet Divanı) karar verebilir.

1915 Olaylarına ilişkin ne yerel ne de uluslararası mahkemelerce alınmış hiçbir yargı kararı bulunmamaktadır.

Bu durumda parlamentolar, hükümetler, yerel yönetimler, belediyeler ve benzerleri herhangi bir eylemin soykırım suçunu oluşturduğu konusunda hüküm kuramazlar, karar veremezler. Aksine bu türlü girişimler çağımızda dünya barışını tehdit eden en önemli araçlardan birini oluşturan nefret suçunu teşkil eder.

AİHM Büyük Dairesi’nin Perinçek – İsviçre Davası kararına göre 1915 olayları, “Holocaust”dan, başka deyişle Yahudi Soykırımı’ndan farklıdır, aynı sınıflama içerisinde değerlendirilemez.

Ayrıca ABD’yi de doğrudan bağlayan Lahey Adalet Divanı Kararına göre, zorla göç ettirme (tehcir), tek başına soykırım suçunun işlendiği anlamına gelmez. (Sırbistan – Hırvatistan Kararı, 3 Şubat 2015)

Yukarıda sıralanan açık ve tartışmasız hukuki dayanaklara karşın, ABD Temsilciler Meclisi’nin kendi hukuklarını da çiğneyerek aldığı karar, ABD Emperyalizminin Türkiye’nin kararlı Barış Pınarı Harekâtı sonucunda uğradığı askeri ve siyasi hezimetin şaşkınlığı içerisinde olduğunu göstermektedir. ABD, Türkiye'nin kararlı mücadelesiyle düştüğü yalan denizinde boğulacaktır! Kazanan yine Türkiye ve milletimiz olacaktır!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler