Suriye Ordusu Halep'te: Teröristler Kuşatıldı

Halep'te terör örgütlerinin kuşatması tamamen kırıldı.

Suriye Ordusu Halep'te: Teröristler Kuşatıldı

Suriye Ordusu Halep merkezinin kuzeyindeki Kastillo yolunu tamamen kapatarak şehir içindeki teröristleri çembere aldı.

Çeşitli gruplardan silahlı fraksiyonların dış dünyayla bağlantısı kesildi ve Suriye'nin en büyük şehrindeki silahlı kalkışmanın bastırılması için son viraja girildi. Şehir merkezinde teröristlerin kontrol ettiği mahalleler de bir bir Suriye Ordusu'nun denetimine geçmeye başladı. Allirmon ve bulvarı, Beni Zeyd, Sekene Şebeb bölgeleri ordu denetimine geçti.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye ile birlikte Halep'te insani operasyon başlatacaklarını açıkladı.

Operasyonda gıda ve tıbbi yardım verileceği 4 "insani koridor" oluşturulacak. Koridorlardan 3'ü siviller 1'i ise silah bırakan muhalifler için olacak.

Şoygu açıklamasında operasyonun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatları doğrultusunda ve Halep'teki sivillerin güvenliği için yapılacağını vurguladı.

Rusya ve Suriye, Halep'te ortak operasyon başlatırken Suriye ordusunun Halep'in doğusundaki sivillerin ve militanların cep telefonlarına mesajlar gönderdi. Mesajlarda herkesin insani ihtiyaçlarının karşılacağı belirtilirken militanlara atılan mesajlarda ise silah bırakma çağrısı yapıldı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 3 ay içinde silah bırakan muhaliflerin affedileceğini açıkladı. Ayrıca af kapsamında tutuklu bulunanların da serbest bırakılacağı bildirildi.

Avrupa Birliği ise Suriye'nin şehirlerdeki kuşatmaları kaldırması için çağrıda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Tarih:
Diğer Haberler