TGB İki Kıta'nın Gençleriyle Buluştu

Asya ve Afrika Gençliği Pekin'de Buluştu

TGB İki Kıta'nın Gençleriyle Buluştu

"Dayanışma, Dostluk, İşbirliği " sloganı ile ilk kez 1955'de Endonezya Bandung'da toplanan Asya ve Afrika ülkeleri geçtiğimiz 2015 senesinin Nisan ayında Bandung Konferansı'nın 60. yıldönümü için tekrar bir araya geldiler. Asya ve Afrika ülkelerinin liderleri bu konferansı; ülkeler arasında ekonomik, kültürel, sosyal alışverişi, işbirliğini, dayanışmayı sağlayacak ve bu çalışma ile iki Kıta'yı çok yönlü şekilde geliştirerek halklarına hizmet sunacak bir politika olarak tarif ediyorlar ve bu politikanın adına Bandung Ruhu diyorlar.

"Bandung Ruhu" bugün, Batı emperyalizminin Asya ve Afrika ülkeleri üzerinde uyguladığı sömürü politikalarına karşı bu iki Kıta'yı geliştirip halklarına refah sağlayacak ve genel olarak Avrasya ülkelerinin yükselmesine katkı sunacak önemli alternatiflerden biri gibi görünüyor. Çürümeye başlayan Atlantik sisteminin karşısına yeni, insancıl ve umut dolu bir uygarlık modeli ile çıkıyor.

Bandung'un son zirvesinde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping aynı toplantının iki Kıta'nın geleceği için gençler arasında da yapılmasını önerdi ve böylece ilk Asya - Afrika Gençlik Buluşmasının Çin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Birinci Asya-Afrika Gençlik Buluşması bu sene 36 ülkeden 400 gencin katılımıyla 27-31 Temmuz tarihlerinde Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleşiyor. Şu an devam etmekte olan buluşmaya Türkiye Gençlik Birliği'ni temsilen Genel Başkan Yardımcımız Elif İlhamoğlu katıldı.

Konferansın açılış törenine mesaj yollayan Xi Jinping, Asya ve Afrika'nın dünyada en fazla genç nüfusa sahip bölgeler olduğunu belirterek iki kıtadaki gençlerin küresel barışın korunması ve ortak kalkınmanın gerçekleşmesi için önemli bir güç olduğunu anlattı.

Xi Jinping, mesajında son olarak ise iki kıtadan gençleri Asya ve Afrika'nın kalkınması, halkların yararı, insanoğlunun barış ve gelişmesi için katkıda bulunmaya çağırdı.

Tarih:
Diğer Haberler