TRT, TGB'nin herhangi bir etkinliğini yayınlıyor mu?

Yeniçağ Gazetesi’nden Selcan Taşçı bugün yayınlanan köşesinde ‘‘TRT yönetimi suç işlediğinin farkında değil mi?’’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

TRT, TGB'nin herhangi bir etkinliğini yayınlıyor mu?

AKP Konya Gençlik Kolları’nın gecesini yayınlayan TRT’nin tek taraflı yayın yaptığını belirten Taşçı; ‘‘Aynı TRT şu an Türkiye'deki en faal gençlik yapılanmalarından olan TGB'nin herhangi bir etkinliğini yayınlıyor mu?’’ diye sordu.

İşte o yazının ilgili bölümü:

‘‘Önceki gece:

TRT Türk: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı konuşuyor...

TRT Haber: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı konuşuyor...

A Haber: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı konuşuyor...

Nerede?

AKP Konya Gençlik Kolları gecesinde!

***

Dünyada birçok meselenin, kavganın, işgalin, savaşın, küresel terörün, taşeron örgüt beslemenin öncelikli nedeni "enerji kaynaklarının paylaşımı-paylaşılamaması"yken, Türkiye gibi bu ateş hattının tam göbeğinde yer alan bir ülkenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı pekala hepimizi çok yakından ilgilendiren, hayati önemde bir konuşma yapıyor ve devlet televizyonu da bunu konunun önem ve aciliyetine binaen naklen yayınlıyor olabilir;

Öyle bir anda tekmili birden TV 8'e hatta 8 buçuğa kadar bütün kanallar yayınlasın, eyvallah!

Ama Sayın Bakan, Türkiye'nin tamamını ilgilendiren bir faaliyette bulunmuyor, partisi adına siyasi faaliyette bulunuyor, kendi partililerine hitap ediyor; diğer kanalların varoluş nedeni bu propagandanın aracı olmak olduğundan onlara diyecek lafım yok da TRT'ye ne oluyor?

Aynı TRT;

CHP'nin Konya Gençlik Kolları'nın gecesini de naklen yayınlıyor mu?

Bugünlerde "referandum ittifakı" hatırına bilemem de, bugüne kadar Ülkü Ocakları Konya İl Başkanlığı'nın gecesini naklen yayınladı mı hiç?

Şu an Türkiye'deki en faal gençlik yapılanmalarından olan TGB'nin herhangi bir etkinliğini?

ADD'li gençlerin panellerini?

Bırakın bir şehrin gençlik kollarını, muhalefet partilerinin büyük kurultaylarını yahut genel başkanlarının mitinglerini takip edebiliyor muyuz TRT ekranlarından?

Bütün bu soruların cevapları, net bir "Hayır" olduğuna göre söylemek durumundayız;

TRT ayıp ediyor, "millet"i hiçbir şekilde dikkate, ciddiye almayarak, bu ülkenin "AKP seçmeni olmayan" insanlarını yok sayarak çok büyük ayıp ediyor!

***

Bununla da kalmıyor, TRT yönetimi, özellikle -yerel, genel, referandum fark etmeksizin- seçim dönemlerinde katmerlenen yayıncılık anlayışıyla, 2954 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanununun güvencesindeki "kuruluş ve yayın ilkeleri"ni de çiğniyor; dolayısıyla suç işliyor!

Kanunun 5'nci maddesine göre, TRT, "Kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak" mecburiyetinde.

Ana muhalefet partisi genel başkanı her gün bir şehirde "TRT'de bizi ne zaman görecek, gösterecek" diye veryansın ederken, AKP Konya Gençlik Kolları gecesi yayınlayarak mı "tarafsız" olacak TRT? Böyle mi sağlayacak "sağlıklı kamuoyu oluşması"nı?’’ 

Selcan Taşçı

Yeniçağ Gazetesi yazarı

Tarih:
Diğer Haberler