Trump'tan Türkiye'ye Yönelik Küstah Açıklama!

Trump, PKK/YPG'yi kastederek "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz." diyerek küstahça tehditte bulundu.

Trump'tan Türkiye'ye Yönelik Küstah Açıklama!

Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı, terör örgütü PKK/YPG ile ortaklık kuran ve kısa bir süre önce IŞİD’i yendiklerini ilan ederek bölgedeki askerlerini evlerine yollayacağını duyuran ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye karşı faaliyet yürüten terör örgütleri için, “Belli bir süre içinde Suriye’den çekileceğiz. Suriye’den çekilsek bile Kürtleri korumaya devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından Suriye'den çekilme sürecinin başladığını duyurdu. Trump, PKK/YPG'yi kastederek 'Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge oluşturulabilir. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum' dedi.

Trump'ın yaptığı paylaşımlar şöyle:

— Suriye'den çok geç kalmış çekilmeye başlarken, IŞİD'in bölgesel halifeliğinden geriye kalan çok az şeyi de, bir çok yönden sert bir şekilde vuruyoruz. Yeniden toparlanırlarsa, yakındaki mevcut üslerimizden yeniden saldıracağız.

— Kürtler'i vurmaları halinde Türkiye'yi ekonomik açıdan çökerteceğiz. 20 millik bir güvenli bölge yaratacağız ve aynı şekilde Kürtler'in Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz.

​- ABD'nin uzun vadeli Suriye'de IŞİD'i yok etmesi politikasından en çok faydalananlar Rusya, İran ve Suriye oldu. Biz de yarar sağladık ama askerlerimizi eve getirmenin zamanı geldi. SONU GELMEYEN SAVAŞLARI durdurun!"

ABD PKK'YI KURTARAMAYACAK

ABD İkinci İsrail projesi için hala çaba göstermekte. Ancak tüm bunlar boşuna! Mehmetçiğin mücadelesi ve Türk milletinin kararlı duruşu sonucunda ABD güdümlü terör örgütü PKK bitecek, ABD'nin bölgedeki hegemonyası bitecektir!

Daha önce ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'e ve Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a karşı da haykırmıştık, yine söylüyoruz: ABD PKK'yı kurtaramayacak!

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler