TSK:25 PYD-PKK'lı Öldürüldü!

TSK'dan yapılan açıklamada Cerablus'a düzenlediği askeri harekatta açılan misilleme ateşiyle 25 PKK/PYD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

TSK:25 PYD-PKK'lı Öldürüldü!

Operasyonda sivillerin zarar görmemesi azami dikkatin gösterildiği ifade edildi. Yapılan açıklamada "Cerablus bölgesinde Fırat Kalkanı operasyonuna askerlerimize ateş açan terörist gruplara koalisyon kapsamında hava harekatı yapıldı. 25 terörist etkisiz hale getirildi" denildi. Cerabuls'ta terörist unsurların kullandığı 5 binanın da imha edildiği belirtildi. MEŞRU MÜDAFAA HAKKI BM Anlaşması'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkını kullandığını açıklayan TSK, ÖSO ile birlikte hareket eden TSK'ya ait tanklarına PYD güçlerince ateş açılması karşılığında bu hedeflere ateş açıldığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye destekli ÖSO militanlarının, Suriye'nin kuzeyindeki iki köyü Kürt güçlerinden aldığını bildirmişti. 80 TOPÇU ATIŞI Dün gece iki tankın vurulmasının ardından hava harekatı başladı ve harekat sabah saatlerinde yoğunlaştı. Geceden bu yana 80 civarında topçu atışı yapıldı. YPG'ye ait bir cephanelik, patlayıcı taşıyan araçlar, YPG konvoyları ve mevzileri vuruldu. YPG'nin komuta merkezi de bu atışlar sırasında vuruldu. Zaman zaman ÖSO ile YPG arasında silahlı çatışmalar çıkıyor. Suriye sınırında bulunan 50 Türk tankı ÖSO'ya atış desteği veriyor. Özgür Suriye Ordusu, Suriye Demokratik güçlerinin elinde bulunan 2 köyü daha alarak toplamda 7 köyü almış oldu.

 http://tr.sputniknews.com

Tarih:
Diğer Haberler