Türk ismini kimler kaldırmak istiyor?

Mehmetçiğimizin çarpıştığı PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Türk adının silinmesi iyi olur” dedi.

Türk ismini kimler kaldırmak istiyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısından sonra yaptığı basın açıklaması ile Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nden Türk ve Türkiye ifadelerinin kaldırılacağını açıklamasına HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den destek geldi.

Sırrı Süreyya Önder, partisinin 11 Şubat Pazar günü yapacağı kongre öncesinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afrin operasyonunun durmasını isteyen Önder, Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) selam gönderdi. TTB ve Türkiye Barolar Birliği’nden (TBB) Türk ve Türkiye ibarelerinin çıkartılmasına ilişkin “İyi olmuş dersem hükümet hemen vazgeçer, o yüzden söylemiyorum” diyerek Türk adının silinmesinin iyi olacağını söyledi.

Daha önce de HDP'ye yakın isimlerce Türk ve Türkiye ifadelerinin pek çok yerden kaldırılması pek çok kez gündeme gelmişti. Kahraman Mehmetçiğimiz Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütleri ile çarpışırken bu konunun tartışılması TSK’nın mücadelesine zarar vermektedir. PKK'ya destek verenlerin senelerdir istediği ve halen dile getirdiği bu olay gerçekleştirilecek olursa en çok terör yandaşları sevinecektir.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler