Türkçe Olmayan Tabelalar Kaldırılıyor

Tepki çeken Arapça tabelalar ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. İstanbul'da birçok noktada karşılaşılan Arapça yazılı tabelalar kaldırılıyor.

Türkçe Olmayan Tabelalar Kaldırılıyor

Ülke genelinde ve özellikle İstanbul’da hızla yayılan Arapça tabelalara tepki büyüor. İçişleri Bakanlığı ise bu tabelaların kaldırılması için çalışma başlattı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arapça tabelalar konusunda şu açıklamalarda bulundu;

"Ben nasıl kurallara uyuyorsam Suriyeli de kurallara uyacak. Bu yıl 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz. İstanbul'u kaçak göç merkezi yapamayız. Şu anda Göç İdaremizin önemli bölümü burada çalışıyor. İstanbul'da kaçak göçmen bırakmayacağız. Ülkesi neresi ise göndereceğiz. Bugün Suriyelilerin, Afganlıların Türk ekonomisine katkısı var. Çok ağır işlerde Türkiye onlardan istifade ediyor. İstanbul'a söylüyoruz. 6 ay bize süre verin. Herkes bizim kurallarımıza uyacak. Bu kadar açık ve net. Burada nizama ve kurala herkesi uydurmak zorundayız. Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var Türkçe oluyor, altına Arapça yazıyorsa yazsın. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak."

SADECE ARAPÇA DEĞİL TÜRKÇEYE AYKIRI TÜM TABELALAR DÜZELTİLMELİDİR

Çevremizde bir çok yerde gördüğümüz Türkçemize aykırı, dilimizi bozan tabelalar ile karşılaşıyoruz.

Yapılan düzenlemelerin sadece Arapça tabelalar ile sınırlı kalmaması gerekmektedir. Dilimizi her alanda daha fazla korumak ve geliştirmek Türk gençliğinin görev ve sorumluluğundadır.

tgb.gen.tr 

Tarih:
Diğer Haberler