Türkiye'de Çözüm Daha Kolay

9.Uluslararası Gastrointestinal Kanserler Konferansı İstanbul’da toplandı.Prof. Dr. Axel Grothey Türkiye’de kanser tedavisine ulaşım daha kolay” dedi.

Türkiye'de Çözüm Daha Kolay

ABD’li Prof. Dr. Axel Grothey, “Kanser artık dünyanın en büyük problemi ve küresel bir sorundur. Benzer problemler her yerde var. Ancak gördüğüm kadarıyla Türkiye’de kanser tedavisine ulaşım daha kolay” dedi. Oturumun son konuşmasını yapan Prof. Dr. Tezer Kutluk önemli noktalara değindi ve şunları aktardı: “ Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sindirim sistemi kanserleri 3’te 1 oranında seyrediyor. Türkiye’de 1 milyon 850 kalın bağırsak kanseri var. 1 milyon 35 bin mide kanseri, 841 bin karaciğer ve 570 bin yemek borusu kanseri var.”

Erken tanı ve önlemler hakkında da konuşan Kutluk, “Türkiye’de sindirim sistemi kanserlerinde, erken tanıyla beraber iyileşme ihtimali çok yüksek. Ancak bu konuda tarama yapanların sayısı çok az bu sayıları yukarı çekmemiz lazım. Sağlık Bakanlığı yakında kanser kontrol çalışmalarını da güncelleyecek” diye konuştu. 9.Uluslararası Gastrointestinal Kanserler Konferansı 8 Aralık’ta son bulacak.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler