Türkiye Kudüs için ayakta!

ABD'nin Kudus'ü İsrail'i başkenti olarak tanımasının ardından bugün Türkiye'nin bir çok yerinde protesto gösterileri düzenlendi.

Türkiye Kudüs için ayakta!

ABD’nin Kudus’ü İsrail’i başkenti olarak tanımasının ardından  bugün Türkiye’nin bir çok yerinde protesto gösterileri gerçekleştiriliyor. Cuma namazı sonrası cami önlerinde toplanan vatandaşlar pankart ve sloganlarla ABD ve İsrail’i protesto edildi.

ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE  PROTESTO

Cuma namazı çıkışı ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplananlar, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan kalabalık burada “Mescid-i Aksa Kutsalımızdır. Kudüs Şerefimizdir” yazılı pankart açtı. Okunan basın açıklamasında Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu, alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti artırmaktan başka hiç bir sonucu olamayacağı vurgulandı.  Polis eylem sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Basın açıklaması süresince başkonsolosluğun bulunduğu Sarıyer Caddesi trafiğe kapatıldı. Açıklamanın bitmesiyle cadde yeniden trafiğe açıldı. Grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜNDE “KUDÜS” PROTESTOSU

15 Temmuz Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışındaki Şehitler Makamı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile “Vatana nasıl sahip çıktıysak, Kudüs’e de öyle sahip çıkarız” ,” Kudüs bitmeyen duamızdır”, “Kudüs Direnişine Selam” yazılı dövizler taşıdı.

ANKARA

Kocatepe Camisi'nde cuma namazı sonrası, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması protesto edildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ve AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin öncülüğünde toplanan grup cuma namazından sonra Kocatepe Camisi önünde protesto etti. Grup “Katil ABD”, “Katil İsrail, işbirlikçi ABD” şeklinde sloganlar atarak, tekbirler getirdi. Eylem sırasında, çok sayıda polis ekibi de cami çevresine güvenlik önlemi aldı. Cami önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, “Her gün onlarca insanın yaralanmaya devam edildiği, topraklarının işgal edildiği ve korku içinde yaşanılmaya hapsedilen Filistin toprakları için bunlar yetmezmiş gibi, barışa ve çözüme katkı sunması gereken pozisyonda bulunan insanların feci açıklamaları maalesef çözümsüzlüğe hizmet etmektedir” dedi. Öte yandan, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri de alınan kararı protesto etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı elçiliğe siyah çelenk konuldu.

tgb.gen.tr

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler